Mihai Stoichita kimdir?

Liga I takımı Petrolul Ploiești'yi çalıştıran Rumen futbol menajerliğini yapmış olan Mihai Stoichita kimdir?

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
16 Şubat 2024 15:38
GÜNCELLEME
16 Şubat 2024 15:50
Mihai Stoichita kimdir?
CS
Canan Salman Editör

Mihai Cristian Stoichiță, 10 Mayıs 1954 tarihinde dünyaya gelen son olarak Liga I takımlarından Petrolul Ploiești'yi çalıştırmış olan Rumen futbol menajeridir.

Teknik direktörlük kariyeri: Stoichiță, 1994 yılında Steaua București'ye Dumitru Dumitriu'nun yardımcı antrenörü olarak katıldı. Dumitriu'nun 1997-98 sezonunun başında istifasının ardından Stoichiță, baş antrenör oldu. Takımını lig şampiyonluğuna taşıdı ve bu başarının ardından 1998 Supercupa României'ni kazandı.

Stoichiță, Panama'yı 2001 UNCAF Uluslar Kupası'nda dördüncü sıraya taşıdı. Kuveyt Futbol Federasyonu, 2006 yılında ulusal futbol takımını yönetmesi için onu kiraladı. Stoichiţă'nın görevi, Dünya Kupası Elemeleri'nde Bahreyn ile oynanacak iki ayaklı baraj maçına kalmak için deplasmandaki Özbekistan maçından bir puan almayı hedeflemekti. İlk 30 dakika sonunda iki golle öne geçmelerine rağmen, Bahreyn 2-3 kaybederek Dünya Kupası'ndan elendi.

18 Eylül 2009'da Cristiano Bergodi'nin görevine son verilmesinden iki saat sonra, Steaua București'nin sahibi Gigi Becali tarafından yeni takımın menajeri olarak açıklandı. 2009-10 sezonunu dördüncü sırada tamamladıktan sonra Mayıs 2010'da istifa etti. Haziran 2010'da Stoichiţă, Astra Ploiești'ye katıldı, ancak zayıf sonuçlar nedeniyle sadece birkaç ay sonra kovuldu. Kıbrıs'a döndü ve AEL Limassol'de ikinci bir dönem geçirdi.

Eylül 2011'de Stoichiţă, yeni çıkan CS Mioveni'nin küme düşme girişiminde yardımcı olmak için Romanya'ya geri döndü, ancak Apollon Limassol'dan gelen bir teklif onu tekrar Kıbrıs'a taşıdı. Mart 2012'nin başlarında sözleşmesini sonlandırdı ve Romanya'ya geri döndü. 27 Mart 2012'de Steaua'ya geri döndü ve sezon sonuna kadar geçerli olacak bir sözleşme imzaladı. Sözleşmesi, Steaua ile şampiyonluğu kazanamadığı için yenilenmedi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa