Ianis Hagi kimdir?

Ofansif orta saha mevkiinde forma giyen Rumen futbolcu Ianis Hagi kimdir?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
16 Şubat 2024 16:13
GÜNCELLEME
16 Şubat 2024 16:29
Ianis Hagi kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

İanis Hagi (d. 22 Ekim 1998; İstanbul, Türkiye), ofansif orta saha mevkiinde solak olarak oynayan Rumen futbolcudur. Şu anda Rangers FC ile 31 Mayıs 2024'e kadar sözleşmesi bulunan İanis, 10 numaralı formayı giymektedir ve ayrıca Türkiye ve Romanya vatandaşıdır.

Kişisel Yaşamı: Annesi Marelina Hagi, babası Gheorghe Hagi'dir. Kardeşi Kira Hagi'dir ve Gheorghe Popescu'nun oğlu Nicolas Popescu ile kuzendir. Hagi'nin donatıcısı Nike'dır.

Kulüp Kariyeri: İlk Yılları: 1998 yılında Galatasaray forması giyen Gheorghe Hagi'nin oğlu olarak İstanbul'da dünyaya gelen İanis, babası Türkiye'den ayrılana kadar İstanbul'da yaşadı. Romanya'ya dönüş yaptıktan sonra Gheorghe Hagi Futbol Akademisi'nde babasıyla birlikte çalışmalara başlayan İanis, babasının futbol tarzını benimseyerek gelişim gösterdi. Gheorghe Hagi'nin Galatasaray'a teknik direktör olarak dönmesiyle birlikte İanis, Galatasaray'a transfer oldu.

Gheorghe Hagi'nin ayrılmasının ardından İanis, Romanya'da Gheorghe Hagi Futbol Akademisi'nde futbol kariyerine devam etti. Romanya U-15 millî takımında da forma giydi.

2014 yılında babası Gheorghe Hagi'nin teknik direktörlüğünü yaptığı FC Viitorul'a transfer olan İanis, 16 yaşında profesyonel lig maçına çıktı. 2016 yılında İtalyan kulübü Fiorentina'ya transfer olan İanis, daha sonra Viitorul Constanța'ya döndü. Ardından Belçika kulübü Genk'e transfer olan İanis Hagi, kiralık olarak Rangers'a geçti. 2020 yılında Rangers, İanis Hagi ile uzun vadeli bir sözleşme imzaladı.

İanis Hagi, Rangers'taki performansıyla dikkat çekti ve 2020-21 sezonunda İskoçya Premier Lig'de Sezonun Oyun Kurucusu ödülünü kazandı. 2021 yılında Rangers'da Yılın Genç Oyuncusu seçildi.

2023 yazında, İanis Hagi, La Liga kulübü Alavés'e bir sezonluk kiralık olarak transfer oldu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa