Brad Falchuk kimdir?

Televizyon yazarı, yönetmen ve yapımcı olan Brad Falchuk kimdir?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
16 Şubat 2024 17:11
GÜNCELLEME
16 Şubat 2024 17:19
Brad Falchuk kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Brad Falchuk, yaklaşık 1971 yılında doğmuştur ve genellikle Nip/Tuck, Glee ve American Horror Story gibi projeleriyle tanınmaktadır.

İlk Yılları: Falchuk, Newton, Massachusetts'te bulunan Beaver Country Day Okulu'na gitmiş ve burada lise eğitimini tamamlamıştır. Lise yıllarında sınıf arkadaşlarından ayrılmak için her gün bir kravat takarak ve kendini bir cumhuriyetçi olarak tanımlayarak dikkat çekmiştir. Disleksi geçmişine sahip olan Falchuk, Amerikan Film Enstitüsü'ne devam etmiş ve 1993 yılında Hobart Koleji'nden mezun olmuştur.

Kariyeri: Falchuk'un televizyon kariyeri, Mutant X (2001), Earth: Final Conflict (2001–2002) ve Veritas: The Quest (2003) projelerinde yazar olarak yer almasıyla başlamıştır. 2003 yılında, Nip/Tuck'ın ilk sezonunda çalışmak üzere seçilmiş ve burada dizinin yaratıcısı Ryan Murphy ile yakın bir iş birliği yapmıştır. Falchuk ve Murphy, 2008 yılında FX'in kabul ettiği ancak diziye dönüştürmediği transseksüel bir jinekolog hakkında bir pilot bölüm olan Pretty/Handsome üzerinde çalışmışlardır.

Nip/Tuck'ın son sezonuna yaklaşırken, Falchuk ve Murphy, bir sonraki projeleri olan Glee için çalışmalara başlamışlardır. Fox Broadcasting Company için lise gösteri korosu hakkında bir senaryo yazmış ve 2009'da yayınlanmaya başlayan Glee adlı projeye dönüştürmüşlerdir. Falchuk, Murphy ve senarist Ian Brennan, Glee ile iki Writers Guild of America Ödülü'ne aday gösterilmiştir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa