Marmara’da batan geminin içinden son dakikalar!

Marmara Denizi’nde batan “BATUHAN A” adlı kargo gemisinin batışından dakikalar önce gemi içinde cep telefonu ile çekilen görüntüler ortaya çıktı.

Kay
Kaynak Kaynak: AA
YAYINLAMA
16 Şubat 2024 19:44
GÜNCELLEME
16 Şubat 2024 20:15
Marmara’da batan geminin içinden son dakikalar!
Kay
Kaynak Kaynak: AA

Kayıp denizcilerden Hüseyin Tutuk'un, Manisa'da yaşayan ailesine gönderdiği görüntülü mesaj ortaya çıktı. Hüseyin Tutuk'un gemi batmadan 4 gün önce işe başladığı öğrenildi.

Bursa ilinin Karacabey ilçesinin Kurşunlu mevkiinde Marmara Denizi’nin sularına gömülen "BATUHAN A" adlı kargo gemisinin batışı öncesi gemi içinde personel Hüseyin Tutuk tarafından çekilen son görüntüler yürek burkucu.

Görüntüleri kaydeden gemi mürettebatı Hüseyin Tutuk, özçekim yaparak geminin durumunu gösteriyor ve yaşananları özetliyor.

Sıkça “Allah’ım yardım et” diye dua eden Hüseyin Tutuk, yaklaşık 5-6 saattir aynı noktada bulunduklarını belirterek, “Allah’ım yardım et. Gemi batıyor.” diyor. Hüseyin Tutuk gece 1'den bu tarafa 5'inci, 6'ncı elbisesini değiştirdiğini ifade ediyor.

14 ŞUBAT AKŞAMI BATMIŞTI

Balıkesir'in Marmara Adası'ndan, 14 Şubat Çarşamba günü, akşam saat 20.30'da yola çıkan ve 1250 ton mermer tozu taşıyan "Batuhan A" isimli kargo gemisi, fırtınalı hava ve olumsuz deniz koşulları sebebiyle dün sabah saat 06.20'de Bursa'nın Karacabey ilçesi açıklarında batmıştı.

UMUTLU ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI

Olayın ardından, bölgede geniş çaplı arama kurtarma operasyonları başlatıldı. Çalışmalarda, geminin battığı yerde boş bir can salı bulundu ancak gemide bulunan 6 kişilik mürettebatın akıbeti hakkında henüz bir bilgi edinilemedi. Yetkililer ve mürettebatın aileleri için zorlu bir bekleyiş süreci devam ediyor.

DENİZ VE HAVA ŞARTLARI ENGEL TEŞKİL EDİYOR

Gemi, Bursa'nın Gemlik ilçesindeki Roda Limanı'na ulaşmak üzere yola koyulmuştu. Ancak beklenmedik hava ve deniz şartları, "Batuhan A"nın yolculuğunu feci şekilde sonuçlandırdı. Olayın meydana geldiği bölgede, çok sayıda devlet kurumu ve özel kuruluş, mürettebatın sağ salim bulunabilmesi için umutla çalışmalarını sürdürüyor. Bu süreçte, deniz ve hava şartlarının arama kurtarma faaliyetlerini zorlaştırdığı ancak ekiplerin tüm zorluklara rağmen çalışmalarına devam ettiği bildirildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa