3 maden işçisinin "manganez ocağı"nda olduğu değerlendiriliyor

Erzincan'daki altın madeni ocağındaki heyelanda kaybolan 3 işçinin "manganez ocağı"nda olduğu olasılığı üzerinde duruluyor. Güvenlik kamerası görüntüleri ve bulgulardan yola çıkan uzmanlar, 3 işçinin toprak altında kaldıklarını öngördükleri ocakta araçlara ait parçalar buldu.

Kay
Kaynak Kaynak: AA
YAYINLAMA
16 Şubat 2024 19:54
GÜNCELLEME
16 Şubat 2024 20:10
3 maden işçisinin ''manganez ocağı''nda olduğu değerlendiriliyor
Kay
Kaynak Kaynak: AA

Erzincan'ın İliç ilçesinde, bir maden ocağında meydana gelen ve 9 işçinin toprak altında mahsur kalmasına neden olan heyelan faciasında, arama kurtarma ekipleri üç işçinin "manganez ocağı" bölgesinde olabileceği ihtimaline odaklandı. 13 Şubat'ta Çöpler köyünde gerçekleşen toprak kayması sonrası kaybolan 9 işçiyi bulmak için süren çalışmalar dördüncü gününde devam ederken, ekiplerin incelediği güvenlik kamerası görüntülerinde belirlenen metal yoğunluğu, arama çalışmalarına yeni bir yön verdi.

GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜLERİNDEKİ İPUÇLARI

Maden sahasında, toprak kaymasının ardından yapılan detaylı incelemelerde, liç alanının arkasında kalan manganez ocağı bölgesinde metal yoğunluğu tespit edildi. Bu bölgede, olay anında yolda hareket halinde olan ve toprak kaymasıyla manganez ocağına düşmüş olabileceği değerlendirilen iki araca ait parçalar bulunması, kayıp işçilerin burada olabileceği ihtimalini güçlendirdi.

ARACIN MANGANEZ OCAĞINA DÜŞÜŞÜ

Yığın liç alanının arkasında bulunan ve derin bir oyuk oluşturan manganez ocağında, "şev" olarak adlandırılan toprak kaymasını önleyici yapılar bulunuyor. Güvenlik kamerası görüntülerine dayanarak yapılan analizler, iki aracın da bu ocağa düşmüş olabileceğini ve burada arama yapılması gerektiğini ortaya koydu.

BAKAN BAYRAKTAR'DAN AÇIKLAMA

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, kayıp 9 işçiden 3'ünün belirli bir lokasyonda, diğer 6'sının ise farklı bir noktada olabileceğini belirlediklerini ifade etti. Bu bilgi, arama kurtarma çalışmalarının daha odaklı bir şekilde sürdürülmesine olanak sağlıyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa