Maden faciasında 6 kişi için tutuklama istendi

Erzincan'da altın madeni ocağındaki toprak kayması ile ilgili 6 zanlı için tutuklama talebi istendi. Tutuklama istenenler arasında altın madeni ocağını işleten şirketin Kanadalı yöneticisi J.R.G. de var.

Kay
Kaynak Kaynak: AA
YAYINLAMA
16 Şubat 2024 23:33
GÜNCELLEME
16 Şubat 2024 23:40
Maden faciasında 6 kişi için tutuklama istendi
Kay
Kaynak Kaynak: AA

Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan bir altın maden ocağında meydana gelen toprak kayması olayının ardından Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma devam ediyor. Bu kapsamda, aralarında maden işletmesinin Kanadalı yöneticisinin de olduğu toplam 8 kişi gözaltına alındı ve ardından adliyeye sevk edildi.

ŞÜPHELİLER ADLİYEDE

İliç'te gerçekleşen toprak kayması sonrası altın madeni işleten şirketin yönetici ve idareci kadrosunda bulunan, Kanadalı J.R.G. başta olmak üzere A.C, H.Ü, M.B, Ş.D, S.D, M.T ve A.R.K isimli şüphelilerin jandarmadaki işlemleri tamamlandı. Şüpheliler, sağlık kontrollerinin ardından ifadeleri alınmak üzere İliç Adliyesi'ne götürüldü.

TUTUKLAMA VE ADLİ KONTROL KARARI

Cumhuriyet savcısının ifadelerini aldığı şüphelilerden 6'sı, aralarında Kanadalı yönetici J.R.G'nin de bulunduğu, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Kalan 2 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmaları yönünde taleple hakim karşısına çıkarıldı. Bu kişilerin sulh ceza hakimliğindeki işlemleri halen devam ediyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa