Kanadalı yönetici dahil 6 kişi tutuklandı

Erzincan'da altın madeni ocağında meydana gelen toprak kayması ile ilgili soruşturmada, içlerinde firmanın Kanadalı yöneticisinin de olduğu 6 zanlı tutuklandı.

Kay
Kaynak Kaynak: AA
YAYINLAMA
17 Şubat 2024 00:58
GÜNCELLEME
17 Şubat 2024 01:12
Kanadalı yönetici dahil 6 kişi tutuklandı
Kay
Kaynak Kaynak: AA

Erzincan İliç ilçesindeki bir altın madeni ocağında yaşanan toprak kayması vakasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, firmanın Kanadalı yöneticisi dahil olmak üzere 6 kişi tutuklandı. Soruşturma, olayın ardından derhal başlatıldı ve ilgili şüpheliler kısa süre içerisinde gözaltına alındı.

Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, İliç ilçesinde meydana gelen toprak kayması olayı detaylı bir şekilde inceleniyor. Bu çerçevede, olaya karıştığı tespit edilen J.R.G, A.C, H.Ü, M.B, Ş.D, S.D, M.T. ve A.R.K isimli şüpheliler dün adliyeye sevk edildi. İfadelerinin alınmasının ardından, şüphelilerden 6'sı tutuklanırken, 2'si adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Tutuklananlar arasında, maden ocağını işleten şirketin Kanadalı yöneticisi J.R.G de bulunuyor. Soruşturma, maden ocağında yaşanan toprak kaymasının nedenlerini ve sorumluları belirlemeye yönelik devam ediyor. Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan şüphelilerin durumu ise soruşturmanın ilerleyen aşamalarında netlik kazanacak.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa