Evin Demirhan Yavuz kimdir?

2022 Avrupa Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanmış olan milli güreşçi Evin Demirhan Yavuz kimdir?

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
17 Şubat 2024 12:32
GÜNCELLEME
17 Şubat 2024 12:40
Evin Demirhan Yavuz kimdir?
BY
Barış Yılmaz Editör

2 Temmuz 1995 tarihinde Siirt'te dünyaya gelen Evin Demirhan Yavuz, Türk kadın güreşinin başarılı isimlerinden biridir. Serbest stilde mücadele eden ve Ankara ASKİ Spor Kulübü ile millî takım adına birçok müsabakada yer alan Yavuz, güreş kariyerinde elde ettiği başarılarla dikkat çekmektedir. Özellikle 2022 Avrupa Güreş Şampiyonası'nda kazandığı altın madalya, kariyerinin önemli bir dönemeçlerinden biridir.

Kişisel hayatında Siirtli bir ailenin ferdi olarak dünyaya gelen Evin Demirhan Yavuz, güreşe olan tutkusuyla 15 yaşında başlamıştır. Siirt dışında katıldığı turnuvalarda elde ettiği madalyalar ve başarıları, İnan Temelkuran ve Kristen Stevens tarafından hazırlanan "Siirt'in Sırrı" adlı belgesele konu olmuştur.

Evin Demirhan, Haydar Yavuz ile 8 Eylül 2021 tarihinde Siirt'te gerçekleşen düğünde evlenmiştir. Bu evlilik, güreş kariyerindeki başarılarına ayrı bir mutluluk katmıştır.

Güreş kariyerine 2009 yılında Türkiye Şampiyonası'nda 34 kiloda birincilikle başlayan Demirhan, 2010 yılında Bosna Hersek'teki Avrupa Yıldızlar Şampiyonası'nda 38 kiloda birincilik elde ederek Türkiye'nin ilk "yıldız kadınlar Avrupa şampiyonu" olma unvanını kazanmıştır. 2021 itibarıyla kazandığı 17 madalya ile Türk kadın güreşinde Avrupa ve dünya şampiyonalarında en fazla madalya kazanan güreşçi olmuştur.

Demirhan'ın kariyerindeki önemli başarılar arasında 2017 23 Yaş Altı Dünya Güreş Şampiyonası'nda kazandığı bronz madalya, Azerbaycan'daki 4. İslami Dayanışma Oyunları'nda aldığı gümüş madalya, 2018 Avrupa Şampiyonası'nda kazandığı bronz madalya ve 2022 Avrupa Güreş Şampiyonası'nda altın madalya bulunmaktadır.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa