Breel Embolo kimdir?

Monaco takımında forvet pozisyonunda oynayan İsviçreli futbolcu Breel Embolo kimdir?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
18 Şubat 2024 16:19
GÜNCELLEME
18 Şubat 2024 16:27
Breel Embolo kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Breel Donald Embolo, 14 Şubat 1997 tarihinde Kamerun'da doğan profesyonel bir futbolcudur. Şu anda Ligue 1 kulübü Monaco'da ve İsviçre millî futbol takımında hücum oyuncusu olarak görev yapmaktadır.

Erken Yaşam: Embolo'nun ebeveynleri ayrıldığında, annesiyle birlikte Fransa'ya taşındı ve orada okula başladı. Toulouse ve Paris arasında büyüyen Embolo'nun annesi, bir İsviçre vatandaşı olan gelecekteki kocasıyla tanıştı. Aile bir sonraki yıl İsviçre'nin Basel şehrine taşındı.

Kulüp Kariyeri: Embolo, futbol kariyerine Nordstern'de başladı ve 10 yaşında FC Basel'e yapılan ilk denemesini geçemedi. Ardından Old Boys'a katıldı, ancak sonunda FC Basel'in U-13 takımına katılma izni aldı. 2013 yılında, 16 yaşına hemen önce, profesyonel sözleşmesini imzalayarak Basel'in birinci takımına yükseldi.

FC Basel ile geçirdiği dönemde Embolo, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ilk golünü attı ve İsviçre Süper Ligi'ni üç sezon üst üste kazandı. Daha sonra Bundesliga ekibi Schalke 04'e transfer oldu ve Bundesliga'da mücadele etti. Bir sakatlık nedeniyle sahalardan uzak kaldıktan sonra Borussia Mönchengladbach ve ardından Fransız Ligue 1 kulübü Monaco'ya transfer oldu.

Millî Takım Kariyeri: Embolo, İsviçre'nin çeşitli yaş gruplarında forma giydi ve 2015'te A millî takımına yükseldi. UEFA Avrupa Şampiyonası'nda (2016, 2020) ve FIFA Dünya Kupası'nda (2018, 2022) İsviçre'yi temsil etti.

Monaco'ya Transferi: 15 Temmuz 2022'de, Embolo, Monako ile dört yıllık bir sözleşme imzalayarak Ligue 1'e transfer oldu. Transfer ücreti olarak Mönchengladbach'a yaklaşık 12 milyon € ödendi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa