Stephan Lichtsteiner kimdir?

İsviçreli eski millî futbolcu Stephan Lichtsteiner kimdir?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
18 Şubat 2024 17:31
GÜNCELLEME
18 Şubat 2024 17:58
Stephan Lichtsteiner kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör


Stephan Lichtsteiner: İsviçre Futbolunun Efsane İsmi

Stephan Lichtsteiner, 16 Ocak 1984 tarihinde Adligenswil'de doğan, İsviçre'nin emekli millî futbolcularındandır. Lichtsteiner, futbol kariyerine 2001-02 sezonunda Grasshopper'da başladı ve o zamandan beri hem ulusal hem de uluslararası alanda büyük başarılar elde etti.

Kulüp Kariyeri:

Profesyonel kariyerine Grasshopper'da başlayan Lichtsteiner, kariyerinin erken dönemlerinden itibaren dikkat çekti. Lille OSC'e geçişinin ardından, SS Lazio'nun sağbek Valon Behrami'nin transferi sonrasında 2008'de 1.8 milyon avro karşılığında Lazio'ya transfer oldu. Lazio'da geçirdiği zaman, Lig Kupası şampiyonluğu dahil olmak üzere önemli başarılara imza attı.

2011 yazında, Lichtsteiner, Serie A devi Juventus FC'ye tam 10 Milyon € karşılığında transfer oldu. Juventus formasıyla büyük bir başarı elde eden futbolcu, Coppa Italia ve Supercoppa Italiana zaferleri yaşadı.

2018'de, Lichtsteiner, bedelsiz transferle Arsenal'e katıldı ve İngiltere'de de etkili performansını sürdürdü. Futbol kariyerinin son döneminde Bundesliga takımı FC Augsburg'a transfer oldu ve 2020'de futbolu bıraktı.

Millî Takım Kariyeri:

Lichtsteiner, İsviçre millî takımında uzun yıllar boyunca önemli bir rol oynadı. 2005 yılında millî takıma çağrılan futbolcu, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda da forma giydi. Kariyeri boyunca İsviçre'yi iki UEFA Avrupa Şampiyonası ve üç FIFA Dünya Kupası'nda temsil etti.

2015'te İsviçre'de Yılın Futbolcusu seçilen Lichtsteiner, millî formayı giyerken gösterdiği liderlik ve başarılarla hafızalarda yer etti.

Emektar futbolcu, 12 Ağustos 2020'de futbolu bıraktığını duyurarak kariyerini noktaladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa