Edinson Cavani kimdir?

Boca Juniors'da forma giymekte olan Uruguaylı futbolcu Edinson Cavani kimdir?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
19 Şubat 2024 10:09
GÜNCELLEME
19 Şubat 2024 10:31
Edinson Cavani kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Salto şehrinde 14 Şubat 1987 tarihinde doğan ve "El Matador" lakabıyla tanınan Edinson Roberto Cavani Gómez, futbol kariyerine Danubio alt yapısında başladı. Nacional'da başladığı futbol serüvenini Palermo'ya transfer olarak İtalya'da sürdüren Cavani, Napoli'de gösterdiği performansla adını duyurduktan sonra Paris Saint-Germain'e transfer oldu. Son olarak Manchester United'a katılan deneyimli futbolcu, şimdi ise Primera División (Arjantin) ekiplerinden Boca Juniors formasını terletiyor.

Cavani'nin kariyerindeki önemli durağı Palermo oldu. 2007-2008 sezonunda 33 maçta forma giyip 5 gol kaydeden oyuncu, burada gösterdiği performansla dikkat çekti. Napoli'ye transferinin ardından ise 2010-2011 sezonunda 35 maçta 26 golle muazzam bir çıkış yakaladı.

Napoli'deki başarılı performansıyla adını duyuran Cavani, 2013 yılında Paris Saint-Germain'e transfer oldu. PSG'de geçirdiği dönemde takımının en golcü oyuncularından biri haline geldi ve Paris Saint Germain tarihindeki en golcü oyuncu unvanını Kylian Mbappe'den önce elde etti.

2020 yılında Manchester United'a transfer olan El Matador, Premier League'de de etkileyici performansını sürdürerek taraftarların sevgisini kazandı. Şimdi ise kariyerine Boca Juniors formasıyla devam ediyor.

Milli takım kariyerinde de Uruguay formasını gurur ve başarıyla temsil eden Cavani, 2011 Copa América'da takımıyla birlikte şampiyonluk yaşayarak önemli bir başarıya imza atmıştı.

Boca Juniors forması altında yeni bir maceraya atılan Cavani, kariyerindeki zirve performansını sürdürmeye kararlı görünüyor. Futbolseverler, El Matador'un Arjantin futboluna kattığı güzellikleri heyecanla takip edecekler. Boca Juniors'un hücum hattına katılan Cavani'nin, takımına ve taraftarlarına unutulmaz anlar yaşatması bekleniyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa