Emirhan Delibaş kimdir?

Sağ kanat mevkiinde oynayan Türk futbolcu Emirhan Delibaş kimdir?

SM
Suat Mutlu
YAYINLAMA
19 Şubat 2024 17:33
GÜNCELLEME
19 Şubat 2024 17:37
Emirhan Delibaş kimdir?
SM
Suat Mutlu

Beşiktaş Futbol Akademisi'nde yetişen ve sağ kanat mevkiinde oynayan genç Türk futbolcu Emirhan Delibaş, 1 Ocak 2003 tarihinde İstanbul'da doğdu. Ofansif orta saha pozisyonunda görev alan Delibaş, adını 2015 yılında Sporting'e attığı golle duyurarak sosyal medyada fenomen haline gelmiştir.

Attığı golün ardından Arda Turan'ın beğenisini kazanan Delibaş, bu anıyla "Tanışmayı en çok istediğim isim" dediği Arda Turan'ın beğenisini almış ve bu anıyı sosyal medya hesaplarından paylaşmıştı. Bu golünü "Turkish Cristiano Ronaldo" olarak nitelendiren Mirror Gazetesi, genç futbolcunun yıldızının parladığını belirtmişti.

2022-2023 sezonuna gelindiğinde Delibaş, Werder Bremen hazırlık maçında gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekti. Bu maçta sonradan oyuna giren Delibaş, penaltı yaptırıp takımının geride olduğu skoru dengelemiş ve ardından galibiyeti getiren golde Oğuzhan Akgün'e asisti yaparak maçta yıldızlaşmıştı. Sezon öncesi kampında da teknik direktör Valérien Ismaël tarafından a takım kadrosuna dahil edilen Delibaş, genç yaşına rağmen yetenekleriyle takımın önemli bir parçası haline geldi.

Ancak, 8 Eylül 2022 tarihinde Delibaş, Ajdin Hasić ile birlikte 1. Lig ekibi Göztepe'ye kiralandı. Göztepe'de kiralık olarak geçirdiği sürenin ardından Emirhan Delibaş, Beşiktaş'a geri döndü.

2023-2024 sezonunda Emirhan Delibaş, UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu'nda oynanan Lugano-Beşiktaş maçında 85. dakikada oyuna girerek ilk resmi maçına çıktı.

Ancak, futbol dışındaki bir gelişme nedeniyle, 19 Şubat 2024 tarihinde Beşiktaş, Delibaş'ın Bumble hesabı olmasını gerekçe göstererek sözleşmesini feshetti. Bu olay, genç futbolcunun kariyerinde beklenmedik bir dönemeç oldu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa