Büşra Çan, Avrupa üçüncüsü oldu

Milli halterci Büşra Çan, Avrupa Şampiyonası'nda bronz madalya kazandı. Büşra Çan, kadınlar 87 kiloda, silkmede 127 kiloluk kaldırışı ile üçüncü oldu.

Kay
Kaynak Kaynak: AA
YAYINLAMA
19 Şubat 2024 23:30
GÜNCELLEME
19 Şubat 2024 23:32
Büşra Çan, Avrupa üçüncüsü oldu
Kay
Kaynak Kaynak: AA

Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil eden milli sporcu Büşra Çan, kadınlar 87 kilogram kategorisinde kıyasıya bir mücadele sergiledi. Büşra, silkme dalında gerçekleştirdiği 127 kilogramlık başarılı kaldırışıyla bronz madalyanın sahibi oldu ve Türkiye'ye gurur yaşattı.

ZORLU REKABET VE KAZANILAN MADALYA

Şampiyonanın sekizinci gününde akşam seansında podyuma çıkan Büşra, koparmada 100 kilogram ile sekizinci olurken, silkmede gösterdiği üstün performans ile 127 kilogram kaldırarak bronz madalyayı Türkiye'ye kazandırdı. Toplamda ise 227 kilogram ile beşinci sırada yer alarak, uluslararası arenada Türkiye'nin halterdeki gücünü bir kez daha gösterdi.

KATEGORİLERDEKİ REKABET VE SIRALAMA

Kadınlar 87 kilogram kategorisinde Norveç'ten Amena Eila Solfrid Koanda, koparmada 120 kilogram ile altın, silkmede ise 160 kilogram ile yine altın madalya kazanarak şampiyonluğu elde etti. Ukrayna'dan Anastasiia Manievska ise silkmede 128 kilogram ve toplamda 230 kilogram ile gümüş madalyaların sahibi oldu.

TÜRKİYE'NİN MEDALYA SAYISI ARTIYOR

Şampiyonada bugüne kadar Türk milli sporcuları 5 altın, 8 gümüş ve 9 bronz olmak üzere toplamda 22 madalya kazanarak, ülkemizin spor alanındaki başarısını uluslararası düzeyde taçlandırdı. Şampiyona, kadınlar +87 kilogram kategorisinde Tuana Süren ve Fatmagül Çevik'in madalya mücadelesiyle devam edecek.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa