Turgut Altınok’tan Keçiören Belediyesinde işçilere yüzde 80 ile yüzde 120 arasında zam

Keçiören Belediyesi ile Hak-İş Konfederasyonu’na bağlı Hizmet-İş Sendikası arasında imzalanan Toplu İş Sözleşmesi kapsamında belediye işçilerinin maaşlarında yüzde 80 ila yüzde 120 zam yapıldı. Keçiören Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı ABB adayı Turgut Altınok, iddiaların aksine maaşları da EYT’den emekli olanların tazminatlarını da günü gününe ödediklerini vurguladı.
Ersin Küçükbarak
|
20 Şubat 2024, Salı - 17:21
Turgut Altınok’tan Keçiören Belediyesinde işçilere yüzde 80 ile yüzde 120 arasında zam

Keçiören Belediyesi ile Hak-İş Konfederasyonu’na bağlı Hizmet-İş Sendikası arasında Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

Sözleşme kapsamında verilen zam oranlarını Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan ile birlikte duyurdu.

İmza töreni sonrası belediye işçilerine seslenen Altınok, bütçe imkânlarını sonuna kadar zorladıklarının altını çizdi.

Maaşlar mesaiyle beraber 50 bin TL’yi geçecek”

Altınok, bu zammı Büyükşehir’in engellerine rağmen verdiklerini söyledi.

Turgut Altınok şunları dile getirdi:


“Büyükşehirde kıdem tazminatını alamayan emekçi kardeşlerimiz var”

Konuşmasında Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş’ı da eleştiren Altınok, ABB’nin EYT’den emekli olan işçilere kıdem tazminatlarını zamanında ödemediğini ifade etti.

Altınok şöyle dedi:


Maaşların zamanında yatırılmadığı iddiasını işçilere sordu

Turgut Altınok, Keçiören Belediyesinde maaşların zamanında yatırılmadığına yönelik medyada dile getirilen iddialara da işçilerin önünde bu iddiayı bizzat onlara sorarak yanıt verdi.

 “Gazeteci Deniz Zeyrek Keçiören Belediyesi'nde çalışan işçilerimiz üç aydır maaş alamıyorlarmış diye bir konuşma yaptı. Size soruyorum. 3 ay değil, bir gün maaşımı geç aldım diyen varsa söylesin. Var mı böyle bir şey?” diyerek maaşların zamanında yatırıldığını vurgulayan Altınok’a işçiler de alkışlarla destek verdi.

Altınok, konuşmasının sonunda belediye çalışanlarından helallik alırken 31 Mart Yerel seçimleri için de desteklerini istedi.

Mahmut Arslan: “Keçiören’de yaptığımız toplu iş sözleşmesini, ABB’de de Turgut Altınok'la yapacağız inşallah”


HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan  da Toplu İş Sözleşmesi ile işçilerin ekonomik ve sosyal haklarının iyileştirildiğinin altını çizdi.

“Hayırlı yolun sonunda bir toplu iş sözleşmesi imza töreni için buradayız” diyen Arslan şöyle devam etti:








http://ankaramasasi.com/haber/2125743/turgut-altinoktan-kecioren-belediyesinde-iscilere-yuzde-80-ile-yuzde-120-arasinda-zam
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.