Oğlunu ısıran köpeği öldürmüştü! Mahkeme ceza vermedi…

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde oğlunu ısıran sokak köpeğini tüfekle etkisiz hale getirdiği için 4 yıla kadar hapsi istenen 44 yaşındaki baba Orçun M.'nin eylemi zorunluluk hali içerisinde işlediği vurgulanarak, ceza verilmemesine hükmedildi.

Kay
Kaynak Kaynak: DHA
YAYINLAMA
20 Şubat 2024 23:27
GÜNCELLEME
26 Temmuz 2024 13:12
Oğlunu ısıran köpeği öldürmüştü! Mahkeme ceza vermedi…
Kay
Kaynak Kaynak: DHA

Olay 2022 yılında Kocaeli'nin Yahya Kaptan Mahallesi'nde yaşandı. K.E. isimli kişi, beslediği bir köpeğin vurularak öldürülmesi üzerine hemen polise haber verdi. Polis ekipleri, yaptıkları çalışmalar sonucu, köpeği tüfekle öldüren şahsın, Orçun M. olduğu tespit etti.

Gözaltına alınan ve daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Orçun M., ifadesinde köpeğin oğlunu ısırdığını ve bu sebeple müdahalede bulunduğunu belirtti. Köpeğin geceleri de dahil olmak üzere sokakta başıboş yaşıyor olmasına rağmen olayla ilgili 'bir ev hayvanını veya evcil hayvanı kasten öldürme' suçlamasıyla dava açıldı.

BABA: ÇOCUKLARIMIN HAYATI HER ŞEYDEN ÖNEMLİ

Yargılama sürecinde, Orçun M. sosyal medya üzerinden bir video paylaşarak derdini anlatmaya çalıştı. Videoda, daha önce de sorun çıkaran bir köpek tarafından oğlunun ısırıldığını ve bu nedenle köpeği öldürmek zorunda kaldığını ifade etti. Orçun M., insan canının her şeyden önemli olduğunu ve insan canı karşısında köpeklerin değerinin olmadığını belirtti.

DAVA SÜRECİ VE SAVCININ CEZA TALEBİ

Kocaeli 9'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın dördüncü duruşmasında, cumhuriyet savcısı Orçun M.'nin eylemini kabul ettiğini belirterek, 4 yıla kadar hapis cezası talebinde bulundu. Müşteki K.E. de şikayetinin devam ettiğini ifade etti. Ancak mahkeme, sanığın eyleminin zorunluluk hali içinde gerçekleştiğini belirterek, Orçun M.'ye ceza verilmesine yer olmadığına karar verdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa