Lothar Matthäus kimdir?

Eski futbolcu, faal teknik direktör Lothar Matthäus kimdir?

BY
Barış Yılmaz Muhabir
YAYINLAMA
21 Şubat 2024 11:07
GÜNCELLEME
21 Şubat 2024 11:12
Lothar Matthäus kimdir?
BY
Barış Yılmaz Muhabir

Lothar Herbert Matthäus, 21 Mart 1961 tarihinde Erlangen, Batı Almanya'da dünyaya geldi. Futbolculuk kariyerine olağanüstü enerjisi ve yetenekleriyle damgasını vuran Matthäus, aynı zamanda başarılı bir teknik direktör olarak da tanınmaktadır.

Futbolculuk Kariyeri: Matthäus, olağanüstü bir orta saha oyuncusu olarak başladığı kariyerinde daha sonra defansta da görev aldı. Bayern München ve Internazionale gibi Avrupa'nın önde gelen kulüplerinde toplam 7 Bundesliga şampiyonluğu yaşayan Matthäus, aynı zamanda 1990 FIFA Dünya Kupası'nı kazanan Batı Almanya millî takımının da bir parçasıydı.

Bayern München'de parlayan Matthäus, sonrasında İtalya'nın güçlü takımlarından Internazionale'e transfer oldu ve burada da 1989 yılında lig şampiyonluğu yaşadı. UEFA Kupası zaferi de dahil olmak üzere birçok başarıya imza atan Matthäus, futbolculuk kariyerini Bayern München ile 4 Bundesliga şampiyonluğu daha yaşayarak noktaladı.

Millî Takım Kariyeri: Lothar Matthäus, Almanya millî futbol takımında 150 maçla en çok forma giyen futbolcu unvanını elinde bulunduruyor. 1980 Avrupa Şampiyonası'nı kazanan Almanya'nın bir parçası olan Matthäus, 1986 ve 1990 Dünya Kupaları'nda da takımını temsil etti.

Teknik Direktörlük Kariyeri: Futbolculuk kariyerini noktaladıktan sonra Matthäus, teknik direktörlük kariyerine 2001-2002 sezonunda Avusturya ekibi Rapid Wien'i çalıştırarak adım attı. Sırp ekibi Partizan'ın başında görev aldığı dönemde önemli başarılar elde etti ve takımını şampiyon yaparak dikkatleri üzerine çekti.

Matthäus, Macaristan millî takımını yöneterek 2004 Avrupa Şampiyonası'na katılma şansını elde etti. Daha sonra Avusturya, Brezilya, ve Red Bull Salzburg gibi farklı takımlarda teknik direktörlük yapan Matthäus, zengin deneyimleriyle futbol dünyasında adından söz ettirmeye devam ediyor.

Son olarak 2010 sezonundan itibaren Bulgaristan millî futbol takımının başında görev yapan Matthäus, futbolculuk ve teknik direktörlük kariyerine devam etmektedir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa