CHP aday listesi kabul edilmedi, SP’den zorlayacaklar

CHP'nin Manisa Saruhanlı'da aday listesi, sisteme geç girilmesi sebebiyle kabul edilmedi. CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, "Zeki başkanımızın Saadet Partisi'nden belediye başkan adaylığı başvurusunu yapmak üzere seçim kuruluna gidiyoruz, başvurumuzu yapacağız" dedi.

Kay
Kaynak Kaynak: AA
YAYINLAMA
21 Şubat 2024 19:21
GÜNCELLEME
21 Şubat 2024 19:27
CHP aday listesi kabul edilmedi, SP’den zorlayacaklar
Kay
Kaynak Kaynak: AA

Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından sunulan belediye başkanı ve meclis üyeleri aday listesi, belirlenen süre içinde teslim edilmediği için İlçe Seçim Kurulu tarafından kabul görmedi. Bu durumun ardından CHP'nin adaylarının Saadet Partisi listesinden seçime katılması yönünde adımlar atılacağı duyuruldu.

SEÇİM KURULU KARARI VE İTİRAZLAR

Saruhanlı İlçe Seçim Kurulu, siyasi partilerden gelen itirazları değerlendirerek toplandı. CHP'nin aday listesinin zamanında teslim edilmediği gerekçesiyle listeyi reddetti. Karar, mevcut belediye başkanı ve CHP adayı Zeki Bilgin ile meclis üyeleri adaylarının listesinin son teslim saati olan 17.00'den sonra, saat 17.08'de teslim edilmesi üzerine alındı.

CHP VE SAADET PARTİSİ İŞBİRLİĞİ

Karar sonrasında CHP Manisa İl Yönetimi, Zeki Bilgin ve CHP milletvekilleri, bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantı sonucunda Saadet Partisi ile yapılan görüşmeler neticesinde, Saruhanlı'da Saadet Partisi'nin aday listesiyle seçime girme kararı alındığı açıklandı. CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, Zeki Bilgin'in Saadet Partisi'nden belediye başkanı adayı olarak, CHP'li meclis üyeleri ile birlikte seçime katılacağını duyurdu.

ZENGİN BİLGİN'DEN İDDİALAR

Zeki Bilgin, listesinin geç teslim edilmesine ilişkin yaşanan sorunun kendi veya partisinin hatası olmadığını iddia etti. Teslimat sürecinde yaşanan aksaklıkları anlatan Bilgin, belirtilen saatte kurula varmalarına rağmen, teslimatın kabul edilmediğini ifade etti.

SAADET PARTİSİ LİSTESİNDE DEĞİŞİKLİK

Saadet Partisi'nin daha önce sunmuş olduğu aday listesinin, Zeki Bilgin'i belediye başkanı adayı olarak gösterecek şekilde güncelleneceği ve meclis üyesi adaylarının çoğunun CHP'li adaylarla değiştirileceği belirtildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa