Christopher Trimmel kimdir?

Sağ bek pozisyonunda görev yapan Avusturyalı millî futbolcu Christopher Trimmel kimdir?

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
22 Şubat 2024 12:01
GÜNCELLEME
22 Şubat 2024 12:08
Christopher Trimmel kimdir?
BY
Barış Yılmaz Editör

24 Şubat 1987 tarihinde doğan Christopher Trimmel, Avusturyalı profesyonel bir futbolcudur ve şu anda Bundesliga kulübü Union Berlin'in kaptanlığını yapmaktadır. Aynı zamanda Avusturya milli takımında da sağ bek veya kanat bek pozisyonunda görev almaktadır.

Kulüp Kariyeri

Oberpullendorf doğumlu Trimmel, futbol kariyerine yerel kulübü USC Mannersdorf'da başlamıştır. Daha sonra ASK Horitschon'a transfer olan Trimmel, burada iki sezon boyunca oynadıktan sonra Rapid Wien tarafından keşfedilmiştir.

2008 yılında Rapid Wien ile sözleşme imzalayan Trimmel, başlangıçta amatörler için oynamış, ancak hızla A takım kadrosunda kendine yer bulmayı başarmıştır.Şubat 2014'te Trimmel, yeni sezon için Union Berlin ile anlaşma sağlamıştır. Mayıs 2017'de ise sözleşmesini 2019 yılına kadar uzatmıştır.

24 Ekim 2023'te Trimmel, 36 yaşında Napoli'ye karşı UEFA Şampiyonlar Ligi'nde debut yaparak, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde debut yapan en yaşlı Avusturyalı futbolcu olmuştur. Bu rekor daha önce, 1996'da Rapid için debut yapan Michael Konsel'e aitti ve o dönemde Konsel 34 yaşındaydı.

Milli Kariyeri

5 Ağustos 2009'da Trimmel, Kamerun'a karşı oynanacak olan hazırlık maçı için milli takım kadrosunda yer aldığı açıklandı. O zamandan beri ülkesini yedi kez temsil etmiş olup, 2019 yılında dokuz yıllık bir aradan sonra tekrar milli takım formasını giymiştir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa