İsrail ordusu sivil yerleşim yerini havaya uçurdu

İsrail ordusu, Han Yunus'ta onlarca evi etkileyecek şekilde sivil yerleşim yerini havaya uçurdu.

Kay
Kaynak Kaynak: AA
YAYINLAMA
22 Şubat 2024 21:00
GÜNCELLEME
22 Şubat 2024 21:06
İsrail ordusu sivil yerleşim yerini havaya uçurdu
Kay
Kaynak Kaynak: AA

İsrail ordusunun, Gazze'nin güneyinde bulunan Han Yunus kentindeki sivil yerleşim yerlerine yönelik gerçekleştirdiği bombardıman, onlarca evin yıkımına yol açtı.

HAN YUNUS'TA SİVİL YERLEŞİMLERE BOMBARDIMAN

İsrail askerleri tarafından Han Yunus'un güneybatısında yer alan sivil evlerin hedef alınması, Refah kentinden duyulan patlama sesleriyle görgü tanıklarının dikkatini çekti. Yerel kaynaklar, onlarca sivil binanın İsrail ordusu tarafından tahliye edildikten sonra havaya uçurulduğunu ve bu eylemin büyük bir yıkıma sebep olduğunu belirtti. Olayın ardından bölgeden yükselen siyah dumanlar, yaşanan yıkımın boyutunu gözler önüne serdi.

ÇATIŞMALAR VE KARŞILIKLI SALDIRILAR

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Han Yunus'ta bir evde konuşlanan İsrail özel kuvvetlerine yönelik anti-personel TBG roketiyle saldırı düzenlediklerini duyurdu. Aynı zamanda, el-Emel Mahallesi'nin kuzeyinde İsrail askerleri ile Kassam direnişçileri arasında çatışmalar yaşandığı, İsrail güçlerinden ölü ve yaralıların olduğu aktarıldı.

İSRAİL ORDUSUNUN AÇIKLAMASI VE SALDIRILAR

İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada ise, Gazze ve Han Yunus'a yönelik saldırılar gerçekleştirildiği, son 24 saat içinde düşman altyapısının tahrip edildiği ve 20 silahlı kişinin öldürüldüğü iddia edildi. Gazze'nin Zeytun Mahallesi'nde İsrail güçlerine saldırı düzenlediği öne sürülen 10'dan fazla hedefe hava saldırıları yapıldığı belirtilirken, Han Yunus'ta karadan işgalin sürdürüldüğü ve 15 silahlı kişinin öldürüldüğü ifade edildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa