BM: Gazze’de kıtlık an meselesi

BM (Birleşmiş Milletler), İsrail'in saldırıları ve yetersiz yardım sebebiyle işgal altındaki Gazze'de kıtlığın an meselesi olduğunu duyurdu.

Kay
Kaynak Kaynak: AA
YAYINLAMA
22 Şubat 2024 21:14
GÜNCELLEME
22 Şubat 2024 21:30
BM: Gazze’de kıtlık an meselesi
Kay
Kaynak Kaynak: AA

Birleşmiş Milletler (BM), İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik 139 gündür sürdürdüğü saldırıların ardından bölgede yaşanan insani krizin vahametine dikkat çekti. Özellikle 1 milyon çocuğun her gün travma yaşadığını ve insani yardımların yetersizliği nedeniyle yakın zamanda kıtlık yaşanabileceği konusunda uyarılarda bulunuldu.

GAZZE'DEKİ ÇOCUKLARIN TRAVMA İLE MÜCADELESİ

BM'ye bağlı Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Gazze'deki durumun ciddiyetini vurguladı. Açıklamada, "Gazze'de bir milyon çocuk her gün travmalarla karşı karşıya kalıyor. Yardımlar damla damla gelirken, yiyecekler azalıyor ve kıtlık an meselesi" ifadelerine yer verildi.

BESLENME SORUNU VE HAMİLE KADINLAR ÜZERİNDEKİ ETKİ

UNRWA'nın raporlarına göre, Gazze'nin kuzeyindeki her altı çocuktan biri ciddi derecede yetersiz besleniyor. İsrail'in devam eden saldırıları sonucunda en ağır bedeli ise çocuklar, hamile kadınlar ve bebeklerini emziren anneler ödüyor. Bu durum, Gazze'deki insani krizin derinleştiğini gösteriyor.

İSRAİL'İN GAZZE ŞERİDİ'NDEKİ KONTROLÜ

Gazze Şeridi'nde İsrail ordusunun uyguladığı işgal politikası, bölgeyi fiili olarak üç bölgeye ayırıyor. Her bir bölgede İsrail kontrol noktaları bulunuyor ve bu noktalardan, İsrail'in özel izni olmaksızın, insani yardımlar dahil hiçbir geçişe izin verilmiyor. Bu durum, Gazze'deki insani krizin daha da ağırlaşmasına neden oluyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa