Putin’den, kendisine küfreden Biden’a müthiş cevap!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Joe Biden'ın kendisine yönelik küfürlü ifadeler kullanmasına "Biden'ın Rusya açısından daha tercih edilebilir olduğunu düşünüyordum. Söylediklerine bakılırsa kesinlikle haklıyım çünkü bu benim sözlerime uygun bir tepki" cevabını verdi. Biden, Putin’e “O… çocuğu” demişti.

Kay
Kaynak Kaynak: AA
YAYINLAMA
22 Şubat 2024 22:00
GÜNCELLEME
22 Şubat 2024 22:05
Putin’den, kendisine küfreden Biden’a müthiş cevap!
Kay
Kaynak Kaynak: AA

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Joe Biden'ın kendisine yönelik eleştirel açıklamalarını, Moskova'nın Amerikan başkanlığı için Donald Trump yerine Biden'ı tercih etmesinin doğruluğunu kanıtlayan bir örnek olarak yorumladı.

BİDEN'IN ELEŞTİRİLERİNE PUTİN'DEN KİNAYELİ YANIT

Putin, Rusya'nın devlet televizyon kanalı Rossiya-1'de yaptığı açıklamada, Biden'ın seçim kampanyası sırasında kullandığı, kendisine yönelik küfür içerikli ifadeleri alaycı bir dille değerlendirdi. Putin, Biden'ın Rusya'ya karşı tutumunu ele alarak, kendi önceki açıklamalarını hatırlattı ve Biden'ın başkan olarak Rusya için daha uygun bir seçenek olduğunu düşündüğünü söyledi.

"RUSYA AÇISINDAN DAHA TERCİH EDİLEBİLİR"

Putin, "Her başkanla çalışırız" dediğini anımsatarak, "Ancak Biden'ın Rusya açısından daha tercih edilebilir olduğunu düşünüyordum. Söylediklerine bakılırsa kesinlikle haklıyım çünkü bu benim sözlerime uygun bir tepki" ifadelerini kullandı. Rus lider, Biden'dan herhangi bir teşekkür beklemese de, ABD'nin iç politikasına dair bir anlayışa sahip olduğunu ve Biden'ın tepkisinin bu durumu doğruladığını belirtti.

BİDEN'IN KÜFÜR İÇERİKLİ AÇIKLAMALARI VE KREMLİN'İN TEPKİSİ

ABD Başkanı Biden'ın, seçim kampanyası kapsamında San Francisco'da bir bağış etkinliğinde Putin'e yönelik küfür içerikli ifadeler kullanması, Kremlin tarafından "küstahça" ve "utanç verici" olarak nitelendirildi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Biden'ın bu açıklamalarına sert bir dille tepki gösterdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa