PFDK, 10 Süper Lig takımına ceza yağdırdı

PFDK (Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu), Süper Lig'den 10 kulübe kısmi tribün kapatma ve para cezası verdi.

Kay
Kaynak Kaynak: AA
YAYINLAMA
22 Şubat 2024 22:09
GÜNCELLEME
22 Şubat 2024 22:12
PFDK, 10 Süper Lig takımına ceza yağdırdı
Kay
Kaynak Kaynak: AA

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Süper Lig'de mücadele eden 10 kulübe çeşitli nedenlerden dolayı para ve kısmi tribün kapatma cezaları uyguladı. Bu kararlar, futbol dünyasında geniş yankı buldu.

PENDİKSPOR'A REKOR PARA CEZASI

Federasyonun açıklamasına göre, Siltaş Yapı Pendikspor, saha olayları ve taraftarların çirkin tezahüratları sebebiyle toplam 822 bin lira para cezasına çarptırıldı. Bu ceza, ayrıca kulübe bir sonraki ev sahibi maçında kısmi tribün kapatma yükümlülüğü getirdi.

TRABZONSPOR VE ANKARAGÜCÜ'NE CEZALAR

Trabzonspor, taraftarlarının neden olduğu çirkin tezahüratlar nedeniyle 260 bin lira para ve kısmi tribün kapatma cezasına çarptırıldı. MKE Ankaragücü'ne ise saha olayları ve diğer ihlaller nedeniyle 562 bin lira para cezası verildi.

GALATASARAY VE DİĞER KULÜPLERE UYGULANAN CEZALAR

Galatasaray, saha olayları ve taraftarlarının çirkin tezahüratları gerekçesiyle 567 bin lira para cezasına çarptırılırken, aynı sebeplerle Kasımpaşa ve Gaziantep FK'ye de kısmi tribün kapatma cezası uygulandı. Gaziantep FK'nin oyuncusu Papy Djilobodji'ye sportmenliğe aykırı hareketi sebebiyle 1 maç men ve 39 bin lira para cezası verildi.

SAMSUNSPOR VE ADANA DEMİRSPOR'A CEZALAR

Yılport Samsunspor, taraftarlarının çirkin tezahüratı sebebiyle 140 bin lira para ve kısmi tribün kapatma cezası aldı. Yukatel Adana Demirspor'a benzer gerekçelerle 200 bin lira para ve kısmi tribün kapatma cezası uygulandı.

BEŞİKTAŞ VE FENERBAHÇE'YE UYGULANAN YAPTIRIMLAR

Beşiktaş'a da kısmi tribün kapatma cezası verilirken, Fenerbahçe, taraftarlarının neden olduğu çirkin tezahürat ve saha olayları gerekçesiyle 552 bin lira para cezası ve kısmi tribün kapatma cezasına çarptırıldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa