CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol'dan Veli Gündüz Şahin'e tepki!

CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, Mamak Belediye Başkan adayı Veli Gündüz Şahin'in Iraklı küçük çocuklara kullandığı tepki çeken sözlerini Ankara Masası'na değerlendirdi. Mülteci meselesinin belediye gündemi olmadığına işaret eden Erkol, adayların kamuoyunda tartışılmasını sıkıntılı bulduklarını belirtti ve Şahin'in üslubundan dolay özür dilemesi gerektiğini söyledi.
Ecem Çetin
|
23 Şubat 2024, Cuma - 15:27
CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol'dan Veli Gündüz Şahin'e tepki!

Siyasette, yerel seçim heyecanı giderek artıyor. 

31 Mart yaklaştıkça, partiler hazırlıklarını neredeyse tamamladı.

Adaylar sahaya indi ve seçim çalışmalarına başladı. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mamak Belediye Başkan Adayı Veli Gündüz Şahin, seçim çalışmaları kapsamında vatandaşlarla, esnafla bir araya geliyor ve ilçeyi karış karış geziyor.

Vaatlerini ve projelerini anlatan  Veli Gündüz Şahin, son olarak esnaf ziyareti yaptığı sırada Iraklı çocuklarla karşılaştı. 

Şahin, küçük çocuğu göstererek, ırkçı söylemlerde bulundu. 

Veli Gündüz Şahin, çocukların büyüdüğü zaman soruna dönüşeceklerini öne sürdü ve memleketlerine gitmeleri gerektiğini söyledi.

Şahin, "Gönderirim ben bunları memleketlerine" dedi.

"Oy da vermesinler" diyerek CHP Mamak Belediye Başkan adayı şu ifadeleri kullandı;

Veli Gündüz Şahin'in gündem olan sözlerine Cumhuriyet Halk Partisi Ankara İl Başkanı Ümit Erkol'dan bir yorum geldi. 

Ankara Masası'na konuşan Ümit Erkol, yerel yönetim adaylarının kendi yetki alanlarıyla sınırlı konularda faaliyet yürütmesi gerektiğini ifade etti. 

Erkol, mülteciler sorununun bir ilçe belediye başkanının gündemi olmadığını belirtti.

Ankara İl Başkanı Erkol, hiçbir adayın, hiçbir gerekçeyle kamuoyunda tartışılır bir görüntü yaratmaması gerektiğinin altını çizdi.

Ümit Erkol, belediye başkan adaylarının bu tartışmalara girmesini doğru bulmadıklarını söyledi. 

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, şu ifadeleri kullandı;

"Mülteciler sorunu bir ilçe Belediye Başkanının gündemi değil"

"Yerel yönetim adaylarımız kendi yetki alanlarıyla sınırlı konularda faaliyet yürütmeliler. Herkes kendi yapacağı hizmetler kendi aday olduğu bölge ve o bölge sorunlarıyla ilgili görüş ifade etmeli. Dolayısıyla mülteciler sorunu bir ilçe Belediye Başkanının gündemi değil. İkincisi hiçbir adayımız hiçbir gerekçeyle kamuoyunda tartışılır bir görüntü yaratmamalı. Üçüncüsü partimizin mülteciler, göçmenlerle ilgili yaklaşımı insan hakları temelli bir yaklaşım, hükümetin mülteci sorunu konusunda zaaflarını duyarsızlığını biliyoruz.  Ama biz konuyu hukuka ve insan haklarına saygılı bir çerçevede iktidara geldiğimizde çözmek üzere harekete geçeceğiz. Bu ama partimizin üst yönetiminin iktidar gündemli yaklaşımının bir parçası belediyelerimizin yetki alanında olan bir konu değil. Dolayısıyla belediye başkanı adaylarımızın bu tartışmalara girmesini doğru bulmuyoruz."

"Sıkıntılı buluyoruz"

Veli Gündüz Şahin'le bir görüşme gerçekleştirdiğini ifade eden CHP Ankara İl Başkanı, şunları söyledi;

"Bana videonun görünenden daha uzun olduğunu daha farklı ayrıntılar içerdiğini söyledi. Ben de o videoyu bana iletmesini istedim. Henüz o video gelmedi. O videoyu izledikten sonra somut olayla ilgili daha net bir görüş ifade etme şansım olacak.  Yani o videonun başlangıcı da olduğunu söyledi. Onu gördükten sonra daha açık bir değerlendirme yapabilirim. Ama sonuçta partimizin bir adayının bu şekilde kamuoyunda tartışılmasını her koşulda sıkıntılı buluyoruz."

"Gereken uyarılar yapılacak"

Gereken uyarıların mutlaka yapılacağını ifade eden Ümit Erkol şunları söyledi; 

"Partimiz , belediye başkan adaylarını kendi görevi yetkilileri sınırları içerisinde değerlendirmeler yapması konusunda bilgilendiriyor ve biz mülteciler sorununda hukuka ve insan haklarına saygılı bir çerçevede çözme iddiası olan bir siyasi partiyiz." 

"Özür dilemeli"

Ümit Erkol, Veli Gündüz Şahin'in üslubundan dolayı özür dilemesi gerektiğini ifade etti. 

http://ankaramasasi.com/haber/2126175/chp-ankara-il-baskani-umit-erkoldan-veli-gunduz-sahine-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.