İsrail, Blinken’ı hayal kırıklığına uğratmış!

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail'in Batı Şeria'daki yeni yerleşim yeri planıyla ilgili "hayal kırıklığına" uğradığını iddia etti. “İsrail'in savaş sonrası Gazze planı” iddiası ile ilgili olarak ise Blinken, “Haberleri gördüm ama planı açıkçası görmedim. Gazze terörizm için platform olamaz. Bununla beraber Gazze'de hiçbir şekilde bir İsrail işgali olmamalı ve Gazze'nin yüz ölçümü daraltılmamalı" dedi.

Kay
Kaynak Kaynak: AA
YAYINLAMA
23 Şubat 2024 20:51
GÜNCELLEME
23 Şubat 2024 20:58
İsrail, Blinken’ı hayal kırıklığına uğratmış!
Kay
Kaynak Kaynak: AA

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail'in Batı Şeria'da gerçekleştirmeyi planladığı 3300'den fazla yasa dışı konut inşasına ilişkin ciddi bir hayal kırıklığı yaşadıklarını ileri sürdü. Blinken, bu açıklamayı Arjantin ziyareti sırasında mevkidaşı Diana Mondino ile düzenlediği ortak basın toplantısında yaptı.

ULUSLARARASI HUKUKA AYKIRI BULUNAN ADIMLAR

Blinken, İsrail hükümetinin Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde planladığı konut inşaatlarının barış sürecine ters etkileri olacağını ve uluslararası hukuka uygun olmadığını ifade etti. ABD Dışişleri Bakanı, "İster Cumhuriyetçi ister Demokrat ABD yönetimleri, uzunca bir süredir yeni yerleşim yerlerinin barışa ulaşmada ters etkiye sahip olduğu görüşünde." iddiasında bulundu.

NETANYAHU'NUN GAZZE PLANI ÜZERİNE YORUMLAR

Ayrıca, Blinken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Gazze'de savaş sonrası kabineye sunduğu plan hakkındaki haberleri değerlendirdi. Blinken, planın detaylarını henüz görmediğini iddia ederek, Gazze'nin terörizm için bir platform olamayacağını, aynı zamanda İsrail işgaline de maruz kalmaması gerektiğini vurguladı.

NETANYAHU'NUN YOL HARİTASINDA ÖNE ÇIKANLAR

Gazze kasabı Netanyahu'nun kabineye sunduğu yol haritası, Gazze'nin silahsızlandırılması, İsrail'in güvenlik için hareket özgürlüğünü koruması ve Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı'nın (UNRWA) kapatılmasını içeriyor. Plan, aynı zamanda Gazze'nin sivil idaresinin "terörü desteklemeyen profesyoneller" tarafından yürütülmesini öngörüyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa