Raúl González kimdir?

Forvet bölgesinde oynamış, solak İspanyol eski futbolcu Raúl González kimdir?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
24 Şubat 2024 10:48
GÜNCELLEME
24 Şubat 2024 11:07
Raúl González kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

27 Haziran 1977 doğumlu, solak İspanyol futbolcu Raúl Gonzalez Blanco, futbol kariyerinde Real Madrid ile adını altın harflerle yazdırmış bir efsanedir. 2010 yılına kadar Real Madrid'in tüm zamanların en golcü futbolcusu olan Raúl, üç kez UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşayarak Avrupa futbolunda iz bıraktı.

Kariyeri: Raúl, futbol hayatına San Cristóbal de los Ángeles'te başladı ve ardından yetenekleriyle Atlético Madrid'e transfer oldu. Daha sonra, ezeli rakibi Real Madrid'e geçiş yaparak, Real Madrid B takımında gösterdiği etkileyici performansla sadece 17 yaşında A takıma yükseldi.

Real Madrid'deki Kulüp Kariyeri: Raúl, Real Madrid'de orta sahada başladığı kariyerine, daha sonra forvette oynayarak devam etti. Kaptanlık görevine yükselen Raúl, kulübüyle birçok şampiyonluk yaşadı. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 130 maçta attığı 66 golle Gerd Müller'in rekorunu egale ederek Avrupa kupalarında en fazla gol atan futbolcu unvanına ulaştı. Ayrıca, La Liga'da attığı 296 golle ligin tarihindeki en golcü futbolcu oldu.

Schalke 04 ve El-Sadd Dönemi: 2009-10 sezonunda Jose Mourinho'nun göreve gelmesiyle Schalke 04'e transfer olan Raúl, burada iki başarılı sezon geçirdikten sonra 2012'de Katar'ın El-Sadd takımına transfer oldu. El-Sadd'da 7 numaralı formayı giyen futbolcu, kariyerine yurtdışında devam etti.

Millî Takım Kariyeri: Raúl, İspanya Millî Takımı'nda 102 maçta 44 gol atarak millî takımın en golcü futbolcusu oldu. Ancak, bu rekor daha sonra David Villa tarafından kırıldı. 1998 FIFA Dünya Kupası'nda Nijerya'ya attığı golle büyük turnuvalara damgasını vurdu.

Jubile ve Futbolu Bırakış: Raúl, 22 Ağustos 2013 tarihinde Real Madrid'in El-Sadd takımını 5-0 yendiği maçta jubilesini yaparak futbola veda etti. Maçın 22. dakikasında Real Madrid adına bir gol kaydeden Raúl, kariyerini unutulmaz bir şekilde noktaladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa