Gazze açlıktan ölüyor: 40 günlük bebek açlıktan ölmek üzereyken bulundu

İsrail'in Gazze'ye yönelik kesintisiz saldırıları altında doğan 40 günlük bebek açlıktan ölmek üzereyken sağlık ekiplerinin yoldan geçerken denk gelmesi üzerine hastaneye kaldırıldı.

Kay
Kaynak Kaynak: AA
YAYINLAMA
24 Şubat 2024 11:51
GÜNCELLEME
24 Şubat 2024 12:02
Gazze açlıktan ölüyor: 40 günlük bebek açlıktan ölmek üzereyken bulundu
Kay
Kaynak Kaynak: AA

İsrail’in 5 aya yakın bir süredir aralıksız devam eden saldırıları sebebiyle Gazze’de yaşanan insani kriz her geçen gün derinleşiyor.

İsrail’in saldırı ve işgali altındaki Gazze Şeridi’nin, özellikle insani yardımın sınırlı ulaşabildiği kuzey bölgelerinde yaşama tutunmaya çalışan Filistinliler, İsrail’in hava ve kara saldırılarının yanı sıra çocuklarının hayatını tehdit eden açlıkla da mücadele ediyor.

İsrail’in gıda yardımlarının ve tıbbi tedavi malzemelerinin girişini engellemeye devam etmesi, her an 700 binden fazla Filistinlini hayatını tehdit ediyor.

Gazze’de yaşanan insanlık dramına her gün bir yenisi ekleniyor.

Son olarak açlıktan ölmek üzere olan 40 günlük Filistinli bebeğin görüntüleri dünyanın gündemine oturdu.

Sağlık ekiplerinin yoldan geçerken denk geldiği ve yardım ettikleri 40 günlük Filistinli bebek açlıktan ölmek üzereyken acil bir şekilde Şifa Hastanesi'ne getirildi.

Anne sütü eksikliği yaşayan bebek muayene edilirken Filistinli anne göz yaşları içerisinde doktorlardan kurtarılması için yardım istedi.

Doktorların kontrollerini yaptığı bebek hastanedeki hizmet yetersizliğinden ötürü Kemal Adwan Hastanesi'ne nakledildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa