Josep Pedrerol kimdir?

Spor talk şovu El chiringuito de Jugones'i sunan İspanyol bir spor gazetecisi Josep Pedrerol kimdir?

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
24 Şubat 2024 14:48
GÜNCELLEME
24 Şubat 2024 14:57
Josep Pedrerol kimdir?
CS
Canan Salman Editör

Josep Pedrerol Alonso, 10 Eylül 1965'te Barcelona'da doğan İspanyol bir spor gazetecisidir. Atresmedia grubu içinde La Sexta'da yayınlanan spor haber programı "Jugones" ve Mega'da yayınlanan spor talk show "El chiringuito de Jugones"u sunmaktadır.

Kariyer Yolculuğu:

İlk Yılları ve Ràdio Barcelona: İletişim Bilimleri alanında bir dereceye sahip olan Pedrerol, 19 yaşında Ràdio Barcelona'ya katılarak gazetecilik kariyerine başladı. "Área de gol" ve "Carrusel Cataluña" programlarını yönetip sunarak Ràdio Barcelona'da çalıştı. Aynı zamanda Cadena SER'in "Carrusel deportivo" programında ulusal düzeyde yer aldı.

Canal+ ve Futbol Programları: 1990'da İspanya'da pioner bir ödeme kanalı olan Canal+'ın başlamasıyla Madrid'deki spor editöryal ekibine katıldı. Michael Robinson ile birlikte "El día antes" ve "El día después" adlı iki referans futbol programını 1997 ile 2004 yılları arasında sundu.

Radio Intereconomía ve Punto Radio: Nisan 2003'te, geceleyin yayınlanan "En la banda" adlı spor programını Radio Intereconomía'da başlattı ve Haziran 2004'e kadar televizyon işiyle birleştirdi. 2004/05 sezonunda Vocento'nun yeni radyo istasyonu Punto Radio, ona spor bölümünün yönetimini ve "El Mirador del Deporte" adlı gece spor programının sunuculuğunu teklif etti.

Televisión Española ve Punto Pelota: 2007 yılında Televisión Española'da "Club de fútbol" programını sundu. 2008/09 sezonunda, Intereconomía'nın "Punto pelota" programının sunuculuğuna başladı. Program, ülkenin önde gelen futbol talk show'u haline geldi.

La Sexta ve Jugones: Eylül 2013'te, Atresmedia'nın bir kanalı olan La Sexta, Pedrerol'u "Jugones" adlı spor haber programının sunucusu olarak işe aldı.  2018'den bu yana, Deportes Cuatro'yu geçerek öğleden sonraki en popüler spor haber programı olmuştur.

El Chiringuito de Jugones ve Atresmedia ile Anlaşma: Punto pelota'daki liderlik anlaşmazlıkları nedeniyle, 4 Aralık 2013'te Pedrerol, programın yönetmenliği ve sunuculuğundan alındı. Ancak, Atresmedia ile anlaşarak, Ocak 2014'te Nitro'da yayınlanmaya başlayan halef programı "El chiringuito de Jugones"u sunma hakkını elde etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa