Míchel Salgado kimdir?

Il Due lakaplı sağ bek olarak oynamış olan İspanyol eski futbolcu Míchel Salgado kimdir?

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
24 Şubat 2024 14:58
GÜNCELLEME
24 Şubat 2024 15:10
Míchel Salgado kimdir?
CS
Canan Salman Editör

Miguel Ángel "Míchel" Salgado Fernández, 22 Ekim 1975 doğumlu İspanyol eski bir futbolcudur ve sağ bek pozisyonunda oynamıştır. "Il Due" lakabıyla bilinen Salgado, çekişmeli mücadeleleri ve hücum oyunuyla tanınmıştır. Celta'daki başarılı performansının ardından Real Madrid'de on yıl boyunca görev almış ve ayrıca üç sezon boyunca Blackburn Rovers forması giymiştir.

Kulüp Kariyeri

Celta: As Neves, Pontevedra, Galiçya doğumlu Salgado, profesyonel kariyerine memleketi RC Celta de Vigo'da başlamıştır. Celta'dayken, 1998 yılında Atlético Madrid'in Juninho Paulista ile karıştığı bir olayda, Paulista'nın tehlikeli müdahalesi sonucu altı ay sahalardan uzak kaldı ve o yılki FIFA Dünya Kupası'nı kaçırdı.

Real Madrid: 1999'da, Real Madrid, Salgado'yu 11 milyon avroya transfer etti. İlk sezonunda 29 lig maçına çıkan Salgado, aynı zamanda kulübün UEFA Şampiyonlar Ligi zaferine katkı sağladı. İlk yedi yılında Real Madrid'in ilk tercihi olan Salgado, 2006-07 sezonunda genç yetenek Sergio Ramos tarafından yedeğe düşürüldü.

Blackburn Rovers: 2009'un başlarında, 34 yaşındayken Salgado, Premier League ekibi Blackburn Rovers'a transfer oldu ve Sam Allardyce'in beğenisini kazanarak iki yıllık bir sözleşme imzaladı. İlk sezonunda 27 maça çıkan Salgado, Ewood Park'ta emekli olmayı planladığını söyledi.

Sonraki Yıllar ve Futsal

Futsal ve Sonrası: 40 yaşında, Salgado, Hindistan'ın Premier Futsal'ında Kochi 5s'e marquee oyuncu olarak transfer oldu. Daha sonra Heritage Sports Holdings'in yönetim kuruluna katıldı ve bu şirket Gibraltar United F.C. ve UD Los Barrios futbol kulüplerini bünyesinde bulunduruyordu.

Nisan 2018'de, Panamanian Clausura turnuvasının çeyrek finallerinde, Salgado emeklilikten çıkarak Independiente F.C. için sahaya çıktı. 5 Şubat 2021'de ise Kıbrıs Birinci Lig ekibi Pafos FC'nin futbol direktörlüğüne atandı.

Milli Kariyer

Milli Takım: Salgado, 5 Eylül 1998'de UEFA Euro 2000 eleme maçında Kıbrıs'a karşı oynanan ve ünlü olan 3-2'lik maçta ilk kez İspanya için sahaya çıktı. Euro 2000 ve 2006 FIFA Dünya Kupası'nda İspanya'yı temsil etti.

Son Dönem: 2002 Dünya Kupası ve Euro 2004'ü son dakika sakatlıkları nedeniyle kaçırdı. Ayrıca, Galician otonom takımını temsil etti ve daha sonra Deportivo de La Coruña'nın Fran ile birlikte antrenörlük yaptı.

4 Eylül 2018'de, Salgado, Mısırlı milli takımın yardımcı antrenörü olarak atanmıştır.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa