İsrail medyası: “Fransa'daki ateşkes görüşmeleri olumlu geçti”

İsrail medyası, Fransa’da gerçekleştirilen ateşkes görüşmelerinin olumlu geçtiği ve Ramazan ayı başlamadan bir anlaşmaya varılmasının amaçlandığını duyurdu.

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
25 Şubat 2024 00:46
GÜNCELLEME
25 Şubat 2024 00:56
İsrail medyası: “Fransa'daki ateşkes görüşmeleri olumlu geçti”
EK
Ersin Küçükbarak Editör


Gazze’de çatışmalar devam ederken ateşkes arayışları da sürüyor.

Mossad Şefi David Barnea liderliğindeki İsrail heyeti ile ABD, Katar ve Mısır heyetleri Fransa’da müzakereleri sürdürüyor.

İsrail medyası da görüşmeleri yakından takip ediyor.

İsrail medyası Tel Aviv’den bir yetkiliye dayanarak, başkent Paris’te gerçekleştirilen esirlerin serbest bırakılması için yapılacak yeni bir ateşkes anlaşması çerçevesinde gerçekleşen görüşmelerin olumlu geçtiğini yazdı.

Ancak herhangi bir ilerleme kaydedilmediğini belirten İsrail medyası, İsrail heyetinin bu gece Paris’ten ayrılacağını da iddia etti.

"Süreç olumlu ama henüz başlangıç aşamasındayız"

İsrail medyası,   Hamas’ın kalıcı bir ateşkes ve savaşın sona erdirilmesi talebinin Netanyahu hükümetince reddedilmesi konusunda herhangi bir esneklik olmadığına da işaret edilerek İsrailli güvenlik yetkilisinin şu ifadelerine yer verildi:

İsrail medyası , aynı güvenlik yetkilisinin “İsrail son ana kadar askeri baskıyı artıracak. Çünkü müzakere sadece ateş altında sonuç getirecek” dediğini de aktardı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa