Ankara-Atina hattında Dendias rahatsızlığı

Yunanistan'la Türkiye arasındaki ilişkiler karşılıklı üst düzey ziyaretlerle yeniden olumlu bir havada girdi. Yunan Savunma Bakanı Nikos Dendias'ın açıklamaları ise Ankara'da soru işaretlerine neden oldu.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
25 Şubat 2024 12:31
GÜNCELLEME
25 Şubat 2024 12:52
Ankara-Atina hattında Dendias rahatsızlığı
O
Onur Çetinkaya Editör

Ankara ile Atina arasında yıllardır soğuk esen rüzgar tersine döndü. Erdoğan,  6 yıl sonra Yunanistan'a gitti.

Dostluk rüzgarları Yunanistan'dan dünyaya yayıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Yunan Başbakan Miçotakis görüşmesinde önemli kararlar alındı.

Toplantı sonrası ilk sözü alan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türk vatandaşlarını sevindiren bir haber verdi. 


Türk vatandaşlarının Ege adalarını ziyareti serbestisini ele aldıklarını belirten Miçotakis,  Türklere 7 günlük turist vizesi sağlanacağını söyledi. 

Miçotakis'in konuşmasının ardından söz alan Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Yunan adalarında Türklere 7 günlük turist vizesi sağlanacağını söyledi. Erdoğan ise yılda en az 1 kere buluşma kararı aldıklarını açıkladı.

Ankara-Atina hattında Dendias rahatsızlığı

Yunanistan'la Türkiye arasındaki ilişkiler karşılıklı üst düzeyde ilerlerken Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias'ın açıklamaları ise Ankara'da soru işaretlerine neden oldu. 

Dendias, Milli Muharip Uçağımız olan Kaan'ın ilk uçuşunu gerçekleştirdiği gün "Türklerin önüne geçmek için mücadele ediyoruz." açıklaması yaptı. 

Tepki çeken sözlerine devam eden Yunan bakan, "Her iki ülke de pozitif atmosfer yaratıp Ege'de suların sakinleşmesine yönelik adımlar atsa da ben endişeliyim." ifadelerini kullandı. 

Dendias, geçtiğimiz hafta ise, gayri askeri statüdeki adaların karasularında tatbikatlar için NOTAM ve NAVTEX yayınlanması talimatını verdi. Durum Ankara tarafından not edildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa