Tyler Dorsey kimdir?

Amerika asıllı Yunan basketbolcu, Basketbol Süper Ligi ve EuroLeague ekibi Fenerbahçe'de forma giymekte Tyler Dorsey kimdir?

BY
Barış Yılmaz Muhabir
YAYINLAMA
25 Şubat 2024 13:17
GÜNCELLEME
25 Şubat 2024 13:33
Tyler Dorsey kimdir?
BY
Barış Yılmaz Muhabir

Amerika asıllı Yunan basketbolcu Tyler Quincy Dorsey, şutör gard pozisyonunda gösterdiği performansla Fenerbahçe Beko'nun dikkat çeken isimlerinden biri haline geldi.

Profesyonel Kariyeri

Dorsey, profesyonel kariyerine Makkabi Tel Aviv'de başladı. 17 Ağustos 2019'da İsrail Premier Ligi ve EuroLeague takımıyla anlaşarak bir yıl daha opsiyonlu bir sözleşme imzaladı. Özellikle 1 Kasım 2019'da Olimpiakos'u 90-65 yendikleri maçta gösterdiği performansla EuroLeague kariyer rekorunu kırdı.

2023 yılında Fenerbahçe Beko'ya transfer olan Dorsey, 2025 yılına kadar sürecek bir sözleşme imzalayarak Türk basketboluna katkı sağlama yolunda önemli bir adım attı. Fenerbahçe'deki serüveninde, Yunan millî takım koçu Dimitris İtudis'in yanı sıra Nick Calathes ve Kostas Antetokounmpo gibi tecrübeli oyuncularla birlikte sahada yer alıyor.

Millî Takım Kariyeri

Genç Millî Takım: Dorsey, 2014 yılında ABD Basketbol 18 Yaş Altı millî takımı seçme kampından çıkarıldıktan sonra, annesinin Yunan olması nedeniyle Yunanistan'ın 19 Yaş Altı millî takımına katılmaya hak kazandı. 2015 FIBA 19 Yaş Altı Dünya Kupası'nda takımına liderlik ederek önemli bir performans sergiledi. Turnuvanın en iyi takımına seçilen Dorsey, madalya kürsüsüne çıkamasalar da dikkat çekti.

A Millî Takım: Dorsey, Yunanistan A Milli Erkek Basketbol Takımı ile 2016 Torino FIBA Dünya Olimpiyat elemelerinde hazırlık maçlarında yer aldı. 2019 FIBA Dünya Kupası elemelerinde de millî formayı giydi.

2022 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda Yunanistan'ı temsil eden Dorsey, Hırvatistan karşısında attığı 27 sayıyla galibiyetin mimarlarından biri oldu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa