İsrail, 70.000 ton bomba kullandı

Terör örgütü İsrail, işgal altında tuttuğu Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında 6 atom bombasına denk gelen, 70.000 ton patlayıcı kullandı.

Kay
Kaynak Kaynak: AA
YAYINLAMA
26 Şubat 2024 00:45
GÜNCELLEME
26 Şubat 2024 00:45
İsrail, 70.000 ton bomba kullandı
Kay
Kaynak Kaynak: AA

İsrail'in, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik gerçekleştirdiği operasyonlarda, sivil yaşam alanlarına toplamda 70.000 ton bomba bıraktığı açıklandı. Gazze hükümeti Medya Ofisi tarafından yapılan açıklamada, bu saldırıların derin izler bıraktığı belirtildi.

İSRAİL'İN İHLALLERİ VE SUÇLARI

Medya Ofisi'nin raporuna göre, İsrail Gazze'de 19 farklı türde savaş suçu ve insanlığa karşı suç işlemiş durumda. Bu suçlar arasında, özellikle kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 30.000 kişinin kasten öldürülmesi, 2600 kişinin alıkonulması veya esir edilmesi gibi ağır ihlaller yer alıyor. Alıkonulan veya esir edilen bu bireylere, zalimce ve aşağılayıcı muameleler yapıldığı ifade edildi.

CANLI KALKAN OLARAK KULLANILAN SİVİLLER

Raporda, İsrail askerlerinin, Gazze'nin çeşitli bölgelerinde yüzlerce sivili canlı kalkan olarak kullandığına dikkat çekildi. Ayrıca, sivil hedeflere yönelik yapılan yüz binlerce saldırı sonucu, hastaneler, okullar, ibadethaneler ve çeşitli sivil kuruluşlar zarar gördü.

İNSAN ONURUNA YAPILAN SALDIRILAR

İsrail askerlerinin, binlerce kadın ve çocuğu soyunmaya zorladığı, onları aşağılayıcı bir şekilde sınır bölgelerine taşıdığı belirtiliyor. Gazze'nin abluka altına alınması ve aç bırakılması, savaş yöntemi olarak kullanıldı.

ÇALINAN DEĞERLER VE ALTYAPIYA YÖNELİK İHLALLER

Filistinlilerden, evlerini terk etmeleri sırasında ya da alıkonmaları sırasında, yaklaşık 300 milyon şekel değerinde nakit para, altın, mücevher ve değerli eşyaların çalındığı kaydedildi. İsrail'in saldırıları sonucu, 500'den fazla cami ve kilise, 300'den fazla üniversite ve okul, 360 binden fazla konut yıkıldı; Gazze'deki 35 hastanenin 31'i hizmet dışı bırakıldı.

TARİHİ VE ARKEOLOJİK ALANLARIN YOK EDİLMESİ

İsrail'in, binlerce yıllık geçmişe sahip 200'den fazla arkeolojik ve tarihi alanı da yok ettiği raporda belirtilenler arasında. Gazze'de yaşanan bu trajedinin boyutları, uluslararası toplumun dikkatini bir kez daha bölgeye çevirmesini gerektiriyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa