Yeni Nesil İlişki Kavramı 'Friends with Benefits' Nedir? Kuralları Nelerdir?

Yeni nesil ilişkilerde en çok tercih edilen ilişki türü denebilir. Bağlılık yok, sohbet var, eğlence var. Peki daha başka neler var, neler yok. Yeni Nesil İlişki Kavramı 'Friends with Benefits' Nedir? Kuralları Nelerdir? İşte detaylar...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
26 Şubat 2024 15:54
GÜNCELLEME
26 Şubat 2024 15:55
Yeni Nesil İlişki Kavramı 'Friends with Benefits' Nedir? Kuralları Nelerdir?
Büşra Ünal Yazar

'Friends with Benefits' (FWB), iki kişinin hem arkadaşlık hem de cinsel ilişki yaşadıkları, ancak romantik bir ilişki veya bağlılık taahhüdü olmayan bir ilişki türünü ifade eder. 

Yani sadece arkadaşız, ama bir takım ihtiyaçlarımız var durumu.

Yeni Nesil İlişki Kavramı 'Friends with Benefits' Nedir?

Bu tür ilişkiler, bireyler arasında açık iletişim ve karşılıklı anlayış gerektirir. İlişkinin doğası gereği, geleneksel romantik ilişkilere göre daha az karmaşık ve daha az yükümlülük içermesi amaçlanmaktadır. 

Ancak, bu ilişkiler bazen beklenmedik duygusal karmaşıklıklara ve zorluklara da yol açabilir.

Peki Kuralları Neler?

İlişkinin sınırları ve beklentileri hakkında açık ve dürüst bir şekilde konuşmak önemlidir. Her iki tarafın da ilişkiden ne beklediğini anlaması gerekir.
Duygusal bağlanmayı sınırlamak, FWB ilişkisinin karmaşıklaşmasını önlemeye yardımcı olabilir. Ancak, duygusal bağlanma her zaman kontrol edilebilir bir şey olmayabilir.
Güvenli cinsel ilişki pratikleri önemlidir. Her iki tarafın da cinsel sağlık durumları hakkında açık olması ve gerekli korunma yöntemlerini kullanması önerilir.
 FWB ilişkileri, geleneksel monogam ilişkilerdeki gibi sahiplenme ve kıskançlık duygularına yer vermemelidir. Bu tür duyguların ortaya çıkması, ilişkinin gözden geçirilmesi gerektiğinin bir işareti olabilir.
İlişkinin herhangi bir noktada sona erdirilmesi gerektiğinde, bunun nazik ve saygılı bir şekilde yapılması önemlidir. Her iki tarafın da duygularının ve sınırlarının dikkate alınması gerekir.
'Friends with Benefits' teriminin ilk kısmı 'arkadaşlar' olduğundan, ilişki boyunca dostluğun korunması ve değer verilmesi önemlidir.
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa