Çin’in UAD’deki açıklamaları İsrail’i kudurttu

Çin’in, "Filistin halkının yabancı işgaline karşı silahlı mücadele dahil güç kullanma hakkı olduğu” açıklamalarına İsrail ateş püskürdü. İsrail, “Çin'in Uluslararası Adalet Divanındaki tutumu esef verici” dedi.

Kay
Kaynak Kaynak: AA
YAYINLAMA
26 Şubat 2024 18:09
GÜNCELLEME
26 Şubat 2024 18:21
Çin’in UAD’deki açıklamaları İsrail’i kudurttu
Kay
Kaynak Kaynak: AA

İsrail, Çin'in Uluslararası Adalet Divanı'nda (UAD) Filistin halkının yabancı işgal altındaki mücadelesine ilişkin yaptığı açıklamalar nedeniyle duyduğu rahatsızlığı ifade etti. Çin Dışişleri Bakanlığı Hukuk Danışmanı Ma Şinmin'in, Filistin halkının silahlı mücadele dahil güç kullanma hakkına sahip olduğunu belirtmesi İsrail tarafından eleştirildi.

İSRAİL DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINDAN TEPKİ

İsrail Dışişleri Bakanlığı, Çin Dışişleri Bakanlığı Hukuk Danışmanı Ma Şinmin'in 22 Şubat'ta UAD'de gerçekleştirilen duruşmada yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. Bakanlık, Ma'nın sözlerini "esef verici" olarak nitelendirdi ve bu açıklamaların Hamas'ın terörist eylemlerinin desteklenmesi olarak yorumlanabileceğini belirtti.

ÇİN'İN FİLİSTİN DESTEĞİ VE İSRAİL'İN ELEŞTİRİLERİ

Ma Şinmin, duruşmada İsrail'in Filistin topraklarını uzun süre işgal altında tutmasının Filistin halkının kendi kaderini tayin hakkını engellediğini ifade etti. Ayrıca, Filistin halkının yabancı işgale karşı silahlı mücadele dahil güç kullanma hakkı olduğunu ve bu mücadelenin terörist eylemlerden farklı olduğunu vurguladı.

ULUSLARARASI TEPKİLER VE BEKLENTİLER

İsrail Dışişleri Bakanlığı, Çin'in Hamas'ın Ma'nın açıklamalarını övmesini sorgulaması gerektiğini ifade ederken, bu durumun uluslararası alanda nasıl yankılanacağı ve ilerleyen günlerde bu konuda atılacak adımlar merak konusu oldu. Uluslararası toplumun ve ilgili tarafların tepkileri, bu hassas konunun geleceğini şekillendirecek önemli faktörler arasında yer alıyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa