Aylin Livaneli kimdir?

Şarkıcı ve iş insanı olan Aylin Livaneli kimdir?

SM
Suat Mutlu
YAYINLAMA
27 Şubat 2024 10:03
GÜNCELLEME
27 Şubat 2024 10:26
Aylin Livaneli kimdir?
SM
Suat Mutlu

Aylin Livaneli, 28 Ağustos 1966 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi. İlköğrenimini Stockholm'de International School of Stockholm'de tamamladıktan sonra, ailesiyle birlikte Paris'e taşındı ve Ecole Active Bilingue'de lise eğitimini tamamladı. Lise yıllarında şan dersleri alan Livaneli, müzik kariyerine atılmadan önce Interfilm adlı aile şirketinde çalıştı. Üniversite yıllarında köşe yazılarıyla dikkat çeken Livaneli, aynı dönemde "Sürgün Çocuklar Bahçesi" adlı deneme kitabını yayımladı.

Müzik kariyerine 1997 yılında çıkardığı bir albümle veda eden Livaneli, ardından New York Üniversitesi'nde edebiyat eğitimi aldı ve ardından London School of Economics and Political Science (LSE)'den mezun oldu. 2008'de Türkiye'ye dönerek Abba'nın prodüktörlerinden Anders Hansson ile birlikte "Love is the Answer" adlı İngilizce albümünü kaydetti.

2009'da ailesinin kurduğu INTERFILM şirketini INTERFILM Media & Entertainment adıyla yeniden faaliyete geçiren Livaneli, günümüzde medya, eğlence ve gösteri dünyasında yönetici ve yatırımcı olarak faaliyet gösteren genç bir girişimci ve iş insanıdır.

Özel hayatında Tolga Savacı ile birlikte 1992-1993 yıllarında Show TV'de "Coke N Roll" adlı müzik programını sundu. 1992-1993 yılları arasında Savacı ile evli kalan Livaneli, 2011 yılında evlendiği Okan Arıkan'dan 2013 yılında boşandı. 2021 yılında ise Kaan Ünver ile hayatını birleştirdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa