Miroslav Raduljica kimdir?

İtalyan takımı Emporio Armani Milano'da forma giyen Sırp profesyonel basketbolcu Miroslav Raduljica kimdir?

SM
Suat Mutlu
YAYINLAMA
27 Şubat 2024 18:53
GÜNCELLEME
27 Şubat 2024 18:58
Miroslav Raduljica kimdir?
SM
Suat Mutlu

Sırp basketbolcu Miroslav Raduljica, 5 Ocak 1988'de Inđija, Yugoslavya'da doğdu. Şu anda İtalyan takımı Emporio Armani Milano'nun formasını giymektedir. 2.13 boyunda ve 113 kilo ağırlığındaki oyuncu pivot pozisyonunda oynamaktadır.

Profesyonel kariyerine FMP Zeleznik takımının altyapısında başlayan Raduljica, bir süre sonra Borac Cacak takımında kiralık olarak forma giydi. Daha sonra tekrar Zeleznik takımına döndü. 2010 yılında Türk takımı Efes Pilsen'e transfer oldu ve burada 5 yıllık sözleşme imzaladı. Efes Pilsen'de geçirdiği dönemde Alman takımı ALBA Berlin'e kiralık olarak gönderildi ve Bundesliga şampiyonluğu yaşadı.

Raduljica, NBA'de Milwaukee Bucks ile anlaşarak kariyerine devam etti. Ardından Los Angeles Clippers'a takas oldu ve daha sonra Çin takımlarından Shandong Lions ile anlaştı. NBA'de Minnesota Timberwolves ile de kısa süreli anlaşmalar yaptıktan sonra tekrar Avrupa'ya dönerek Panathinaikos ile sözleşme imzaladı.

Millî takım kariyerinde de önemli başarılar elde eden Raduljica, genç takımlar düzeyinde Avrupa'da altın madalyalar kazandı. A millî takımıyla 2009 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda gümüş madalya, 2014 FIBA Basketbol Dünya Kupası'nda ise gümüş madalya kazandı. 2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda da takımıyla dördüncülük elde etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa