Bartu Küçükçağlayan kimdir?

Büyük Ev Ablukada müzik grubunun solisti ve oyuncu olan Bartu Küçükçağlayan kimdir?

SM
Suat Mutlu
YAYINLAMA
27 Şubat 2024 19:18
GÜNCELLEME
27 Şubat 2024 19:28
Bartu Küçükçağlayan kimdir?
SM
Suat Mutlu

Bartu Küçükçağlayan, Türk müzisyen ve oyuncudur. 23 Nisan 1983 tarihinde Eskişehir'de doğan Küçükçağlayan, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'na kabul edilerek 2001 yılında İstanbul'a taşındı. Eğitimi boyunca Kent Oyuncuları topluluğunun oyunlarında rol aldı ve televizyon dizilerinde yer almaya başladı.

2007-2008 sezonunda Yeni Kuşak Tiyatro topluluğunda başrolde yer aldığı "Şeylerin Şekli" adlı oyunla övgü topladı. Ayrıca "Kumarbazın Seçimi" adlı oyunla dört ödül kazandı.

Televizyon kariyerinde ise "Haziran Gecesi", "Çapkın" ve "Binbir Gece" gibi dizilerde rol aldı. 2012-2014 yılları arasında yayımlanan "Yalan Dünya" dizisindeki performansıyla 39. Altın Kelebek Ödülleri'nde En İyi Erkek Komedi Oyuncusu ödülünü kazandı.

Sinema alanında da başarılı olan Küçükçağlayan, "Çoğunluk" adlı filmdeki Mertkan rolüyle 47. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde en iyi erkek oyuncu ödülü dahil birkaç ödül kazandı.

Ayrıca, Büyük Ev Ablukada grubunun solisti olarak da tanınan Küçükçağlayan, Mart 2020'de Instagram'da Melikşah Altuntaş ile birlikte "Mücbir Sebepler" adlı yayınlarla fenomen haline geldi. Ancak, yayınlar Mart 2021'de sona erdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa