MİT tırları davasında Erdem Gül için karar!

MİT TIR'larının durdurulmasına ilişkin görüntülerin yayınlanması ile ilgili olarak yargılandıkları davada ceza almayan gazeteci ve CHP’li Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül’ün yargılandığı davada karar verildi.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
28 Şubat 2024 12:51
GÜNCELLEME
28 Şubat 2024 13:25
MİT tırları davasında Erdem Gül için karar!
O
Onur Çetinkaya Editör

Adana ve Hatay'da, Ocak 2014'te durdurulan MİT TIR'larına ait görüntülerin yayınlanmasına ilişkin İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nce yapılan yargılamada 15 Mayıs 2019 tarihinde CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında 'silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek' suçundan ceza verilmesine yer olmadığına hükmedildi.

Erdem Gül hakkında ise 'soruşturmanın gizliliğini ihlal etmek' suçundan zaman aşımı nedeniyle davanın düşürülmesine karar verildi.

Yargıtay'da bozulan MİT TIR'ları görüntülerinin yayınlanmasına ilişkin yeniden görülen davada, Adalar Belediye Başkanı ve eski Cumhuriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül hakkındaki davada karar çıktı.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuksuz yargılanan Erdem Gül ve avukatları katıldı.

Savcının cezalandırılmasını talep ettiği mütalaaya karşı son savunması sorulan Erdem Gül, "Suçlamaları kabul etmiyorum çünkü gazetecilik suç değildir." dedi.

Gül'e "örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme" suçundan 5 yıl hapis cezası verildi.

Etiketler Erdem Gül
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.