Chris Boucher kimdir?

Ulusal Basketbol Birliği'nin ( NBA) Toronto Raptors takımında oynayan Kanadalı-Saint Lucian profesyonel basketbol oyuncusu Chris Boucher kimdir?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
28 Şubat 2024 16:15
GÜNCELLEME
28 Şubat 2024 16:23
Chris Boucher kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Christopher Boucher, 11 Ocak 1993 tarihinde doğan, Kanadalı-Saint Lucian kökenli bir profesyonel basketbol oyuncusudur ve Ulusal Basketbol Birliği (NBA) takımlarından Toronto Raptors'ta mücadele etmektedir. 

Erken Yaşam Boucher, Saint Lucia'nın Castries şehrinde doğdu. Beş yaşında annesi Mary McVane ile birlikte Montreal'e taşındı, burada Kanadalı babası Jean-Guy Boucher'ı görmek için. Ancak, ebeveynleri genç yaşta ayrıldı ve Boucher, babasıyla kötü bir ilişkiye sahipti. Boucher, daha önce sadece sokak basketbolu oynamıştı, ancak koçlar Igor Rwigema ve Ibrahim Willson tarafından Alma Academy adlı bir AAU takımına seçildi. Lise diplomasını almak için oluşturulan Alma Academy'ye katıldı.

Kolej Kariyeri Boucher, bir sezon boyunca New Mexico Junior College'da oynadı. Daha sonra Wyoming'deki Northwest College'a transfer oldu ve burada takımını NJCAA Player of the Year ödülüne taşıdı. Oregon'a transfer olduktan sonra, Ducks koçu Dana Altman'ı zayıf fiziksel yapısı endişelendirdi, ancak enerjisiyle bunu telafi etti. 2015-2016 sezonunda Oregon için rekor kırarak 110 blok yaptı.

Profesyonel Kariyer 2017 NBA Draftı öncesinde sakatlığı nedeniyle takımlarla antrenman yapamayan Boucher, sonunda draft edilmedi ancak Golden State Warriors tarafından iki yönlü bir sözleşme teklif edildi. NBA G League'de Santa Cruz Warriors için oynadıktan sonra, 2018'de Golden State Warriors ile NBA'de de mücadele etme şansı buldu. 2018 NBA Finalleri'nde şampiyonluk yaşayan takımın bir parçası oldu ancak Haziran 2018'de Golden State Warriors tarafından serbest bırakıldı.

2018 yazında, Boucher, Toronto Raptors ile iki yıl için 2 milyon doların biraz üzerinde bir sözleşme imzalayarak NBA kariyerine devam etti. Raptors 905'te oynadığı 28 maçta G League'in MVP ve Yılın Savunma Oyuncusu ödüllerini kazandı. 2019 NBA Şampiyonası'nda Raptors'ın bir parçası olarak NBA şampiyonluğu yaşadı. 2019-2022 yılları arasında çeşitli başarılar elde etti ve Raptors ile 2022'de üç yıllık 35.25 milyon dolarlık bir sözleşme yeniledi. Pascal Siakam'ın Ocak 17, 2024'teki takasından sonra, 2019 şampiyonluk takımının geriye kalan son oyuncusu oldu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa