Ayyüce Türkeş kimdir?

28. dönem Adana İYİ Parti milletvekili olan Ayyüce Türkeş kimdir?

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
29 Şubat 2024 10:30
GÜNCELLEME
29 Şubat 2024 10:45
Ayyüce Türkeş kimdir?
BY
Barış Yılmaz Editör

Ayyüce Türkeş, Alparslan Türkeş ve Seval Türkeş çiftinin çocuğu olarak 2 Ekim 1977 tarihinde Ankara'da doğdu. Ahmet Kutalmış Türkeş ile öz kardeş, Alparslan Türkeş'in ilk evliliğinden olan çocuklarından Yıldırım Tuğrul Türkeş ile ise babalarıyla akrabadır.

İlk ve ortaöğrenimini Ankara'da tamamladıktan sonra 2000 yılında Bilkent Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nden mezun oldu. Bilgi Üniversitesi'nde 2003 yılında MBA derecesi, Marmara Üniversitesi'nde 2010 yılında "Yabancı sermayeli bankaların enerji sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin finansmanına etkisi ve uygulamalı bir yaklaşımı" başlıklı tezi ile doktora derecesi aldı.

2011 yılında bilgisayar mühendisi Egemen Taş ile evlenerek ABD'ye yerleşti; Selinay ve Alsu adında iki çocuk sahibi oldu. İş hayatına 2012-2023 yılları arasında New York'ta bir siber güvenlik şirketinde ekonomiden sorumlu üst düzey yönetici olarak devam etti.

2023'te Türkiye'ye dönerek Adana'nın Kozan ilçesine yerleşti ve siyasetle ilgilenmeye başladı.

Siyasi Yaşamı: 2023 yılında Türkiye'de siyasete atıldı. MHP'nin Alparslan Türkeş çizgisinde olmadığını ifade eden Ayyüce Türkeş, 2023 Türkiye genel seçimlerinde İYİ Parti'nin Adana 1. sıra milletvekili adayı oldu.

1.dönemde Adana İYİ Parti milletvekili olarak seçilen Ayyüce Türkeş, Milli Savunma Komisyonu'nda görev aldı.

      Yorumlar (0 yorum)
      Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
      Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
      Sonraki Sayfa