Christian Koloko kimdir?

NBA Toronto Raptors takımında forma giyen Kamerunlu profesyonel bir basketbol oyuncusu Christian Koloko kimdir?

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
29 Şubat 2024 11:29
GÜNCELLEME
29 Şubat 2024 11:39
Christian Koloko kimdir?
BY
Barış Yılmaz Editör

Christian Junior Koloko, 20 Haziran 2000 doğumlu Kamerunlu bir profesyonel basketbol oyuncusudur. Koloko, üniversite basketbolunu Arizona Wildcats için oynamıştır. Junior sezonunda Pac-12'nin ilk beşine seçilmiş ve Pac-12 Savunma Oyuncusu olarak oybirliğiyle seçilmiştir.

Lise Kariyeri: Koloko, Douala, Kamerun'un yerlisidir ve doğduğu yer olan kasabasındaki Collège Libermann'a devam etmiştir. Futbol oynamaya başladığı 12 yaşında basketbola geçmiştir. 2017 yılında, Koloko, İngilizce bilmiyor olmasına rağmen Amerika'ya taşınarak Lake Balboa, California'daki Birmingham High School'da basketbol oynamaya başlamıştır.

Senior sezonunda Sierra Canyon School'a transfer olmuş ve Cassius Stanley, Kenyon Martin Jr. ve Scotty Pippen Jr. gibi isimlerle takım arkadaşı olmuştur. Koloko, takımına ikinci ardışık Open Division eyalet şampiyonluğunu kazanmasında yardımcı olmuştur. Dört yıldızlı bir yetenek olarak, Arizona, California, Northwestern, Vanderbilt, Harvard ve Princeton'dan gelen tekliflere karşın üniversite basketbolu için Arizona'ya gitmeye karar vermiştir.

Üniversite Kariyeri: Arizona'daki ilk sezonunda, Koloko'nun ortalaması 2.3 sayı ve 2.4 ribaunddu. 21 Kasım 2021'de Koloko, dört numaralı sıradaki Michigan'a karşı 80-62'lik galibiyette kariyerinin en yüksek 22 sayı, yedi ribaund ve dört bloğunu kaydederek turnuva MVP ödülünü kazandı. Junior sezonunda, Pac-12 Savunma Oyuncusu, Pac-12 En Çok Gelişen Oyuncu ve Pac-12'nin ilk beşine seçildi. 18 Nisan 2022'de Koloko, üniversite haklarını bırakarak 2022 NBA Draftı'na girmeye karar verdi.

Profesyonel Kariyer: Toronto Raptors (2022–2024) Koloko, 2022 NBA Draftı'nda Toronto Raptors tarafından 33. sıradan seçildi. 26 Ağustos 2022'de Raptors ile birinci yıl sözleşmesini imzaladı. Ancak, 17 Ocak 2024'te Raptors tarafından serbest bırakıldı. Ertesi gün, kariyeri tehdit eden kan pıhtılaşma sorunları keşfedildiği için NBA'nin Oynama Uygunluğu paneline alındı, bu da onun oynama izni alınana kadar hiçbir takımın serbest bırakma hakkını talep edemeyeceği anlamına gelir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa