Precious Achiuwa kimdir?

NBA) New York Knicks'inde forma giyen Nijeryalı profesyonel basketbol oyuncusu Precious Achiuwa kimdir?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
29 Şubat 2024 15:03
GÜNCELLEME
29 Şubat 2024 15:11
Precious Achiuwa kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Precious Ezinna Achiuwa, 19 Eylül 1999doğumlu Nijeryalı profesyonel basketbol oyuncusudu. Achiuwa, Amerika Birleşik Devletleri'nde liseye devam etti, burada genel olarak beş yıldızlı bir oyuncu olarak kabul edildi ve McDonald's All-American olarak adlandırıldı. Achiuwa, Memphis Tigers için kolej basketbolu oynayarak 2020'de Amerikan Atletik Konferansı'nda (AAC) birinci sınıf öğrencisi olarak yılın oyuncusu unvanını kazandı. 2020 NBA draftının ilk turunda 20. sıradan Miami Heat tarafından seçildi. Çaylak yılı Miami'de sona erdikten sonra, 2021 yaz döneminde Toronto Raptors'a takaslandı.

Erken Yaşam ve Lise Kariyeri: Achiuwa, Nijerya'nın Port Harcourt şehrinde Igbo soyundan gelen Nijeryalı ebeveynlere doğdu ve çoğunlukla futbol oynayarak büyüdü. Sekizinci sınıftayken Amerika'ya taşındığında basketbola odaklanmaya başladı. Ailesiyle birlikte Bronx, New York'a yerleşti. Lise birinci sınıf öğrencisiyken, Achiuwa, Bronx, New York'taki Our Saviour Lutheran School'da basketbol oynadı. Sonraki iki yılını Newark, New Jersey'deki St. Benedict's Preparatory School'da geçirdi. Okulun ulusal sıralamada yer alan bir basketbol programı vardı ve birkaç NCAA Division I oyuncusuyla takım arkadaşıydı.

Üniversite Öncesi Dönem: Son senesine girerken Achiuwa, başarıyla basketbol programına sahip bir hazırlık okulu olan Montverde Academy'e transfer oldu. Achiuwa, MaxPreps All-American beşinci takımı, USA Today All-USA üçüncü takımı ve USA Today All-USA Florida birinci takımı ödüllerini kazandı.  12 Nisan'da Achiuwa, Nike Hoop Summit'te Dünya takımına katıldı.

Üniversite Kariyeri: 17 Mayıs 2019'da Achiuwa, baş antrenör Penny Hardaway'in yönetiminde Memphis için kolej basketbolu oynamaya karar verdi. O, eski Amateur Athletic Union (AAU) takım arkadaşı Lester Quinones ve 2019 sınıfının bir numaralı oyuncusu James Wiseman ile birleşti. Bu performansıyla 25 Kasım'da Amerikan Atletik Konferansı oyuncusu olarak haftanın oyuncusu seçildi. Normal sezonun sonunda Achiuwa, AAC Yılın Oyuncusu ve Yılın Çaylağı seçildi. Freshman sezonunun ardından 2020 NBA draftına başvuruda bulundu.

Profesyonel Kariyer: Miami Heat (2020–2021) Achiuwa, 2020 NBA draftının 20. sırasından Miami Heat tarafından seçildi. 25 Kasım 2020'de Achiuwa, çaylak ölçeğindeki kontratını Heat ile imzaladı.

Toronto Raptors (2021–2023) 6 Ağustos 2021'de Toronto Raptors, Achiuwa'yı ve Goran Dragić'i, Kyle Lowry karşılığında bir işlem ve takas anlaşmasıyla Heat'ten edindi. Achiuwa, Raptors ile 20 Ekim 2021'de sezon açılışında Washington Wizards'a karşı oynadığı maçta 19 dakika süreyle altı sayı, yedi ribaund, iki asist ve bir top çalma ile katkı sağladı. 

New York Knicks (2023–günümüz) 30 Aralık 2023'te Achiuwa, O.G. Anunoby ve Malachi Flynn ile birlikte RJ Barrett, Immanuel Quickley ve bir ikinci tur draft hakkı karşılığında New York Knicks'e takaslandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa