O.G. Anunoby kimdir?

NBA New York Knicks'inde forma giyen İngiliz profesyonel basketbol oyuncusu O.G. Anunoby kimdir?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
29 Şubat 2024 15:34
GÜNCELLEME
29 Şubat 2024 15:45
O.G. Anunoby kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Ogugua "OG" Anunoby Jr., 17 Temmuz 1997'de İngiltere'nin Londra bölgesinde Nijeryalı ebeveynlere doğmuştur. Babası Ogugua Sr., o dönemde İngiltere'de profesör olarak görev yapmaktaydı. Annesi, kendisi bir yaşındayken kanserden hayatını kaybetmiştir. Dört yaşında, Anunoby ailesiyle birlikte ABD'ye taşınmış ve babası Lincoln Üniversitesi'nde finans profesörü olarak görev aldığı Jefferson City, Missouri'ye yerleşmiştir. Anunoby gençken futbol oynamış ancak boyunun avantajını kullanarak basketbola odaklanmaya başlamıştır.

Anunoby, Jefferson City High School'da basketbol oynamıştır. Lise kariyerinin son sezonunda dikkat çekmiş ve Missouri eyaletindeki Mr. Basketball için finalist olarak aday gösterilmiştir. 2014 Ekim'inde Anunoby, Georgia, Iowa, George Mason ve Ole Miss'i tercih ederek Indiana Üniversitesi'ne gitmeye karar verdi.

Profesyonel Kariyer Toronto Raptors (2017–2023): 22 Haziran 2017'de, Anunoby, 2017 NBA Seçmeleri'nde 23. sıradan Toronto Raptors tarafından seçildi. 9 Temmuz'da, Raptors ile çaylak sözleşmesini imzaladı. 14 Kasım'da Anunoby, Houston Rockets'a karşı ilk kez başlayarak kariyerinin ilk startını yapmıştır. 15 Aralık'a gelindiğinde, çaylak startı yapan oyuncular arasında hücum ve savunma endekslerinde lider oldu ve bir gard olmayan oyuncular arasında en iyi gerçek atış yüzdesine sahipti.

29 Ocak 2019'da Anunoby, 2019 Rising Stars Challenge için Birleşik Krallık'ı temsil eden Dünya Takımı üyesi olarak seçildi. Nisan 2019'da Anunoby, acil apandisit ameliyatı geçirdi ve bu nedenle Raptors'ın şampiyonluk playoff yolunda çoğunu kaçırdı. NBA Finalleri'nde forma giydi, ancak Raptors şampiyon olurken oynama fırsatı bulamadı ve bir NBA şampiyonluğu kazanan ilk Britanyalı oyuncu oldu.

Bu sayede Raptors'ın Celtics karşısında 0-3 geriye düşmesini önledi. Raptors sonunda yedi maçta elendi. 21 Aralık 2020'de Anunoby, 2024-25 sezonuna kadar sürecek dört yıl boyunca geçerli olacak 72 milyon dolarlık bir uzatma imzaladı.  Eski Raptor Kawhi Leonard ile birlikte, franchise tarihinde bir maçta 30 sayı, beş ribaund ve beş top çalma yapan tek oyuncu oldu. 1 Kasım'da Anunoby, New York Knicks'e karşı kazanılan maçta kariyerinin en yüksek 36 sayısını attı.

25 Şubat 2022'de Anunoby, Charlotte Hornets'a karşı yaşadığı sağ parmak kırığı nedeniyle sahalardan uzak kaldı. 3 Mart'ta, kırık parmağını dinlenmek için iki hafta boyunca oynamayacağı açıklandı.

2022-23 sezonu boyunca Anunoby, ligin en çok top çalan oyuncusu olarak ön plana çıkarak, bu başarıya ulaşan ilk Raptors oyuncusu ve ilk Britanyalı oyuncu oldu. Sezon sonunda Anunoby, ilk kez NBA All-Defensive Second Team'e seçildi.

New York Knicks (2023–günümüz): 30 Aralık 2023 tarihinde Anunoby, Precious Achiuwa ve Malachi Flynn ile birlikte RJ Barrett, Immanuel Quickley ve bir ikinci tur seçimi karşılığında New York Knicks'e takaslandı. 1 Ocak 2024'te Anunoby, Minnesota Timberwolves karşısında 112-106'lık galibiyette Knicks formasıyla ilk maçına çıkarak 17 sayı ve altı ribaund kaydetti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa