ABD’den yardım bekleyenlerin katledilmesine ilk yorum!

Terör örgütü İsrail’in, kıtlıktan öldürmeye çalıştığı Filistinlilere, havadan atılan gıda yardımlarını beklerken vurmasına ABD’den ilk yorum geldi: Yardım bekleyen Gazzeli sivillerin öldürülmesi "ciddi bir olay".

Kay
Kaynak Kaynak: AA
YAYINLAMA
29 Şubat 2024 18:20
GÜNCELLEME
29 Şubat 2024 18:24
ABD’den yardım bekleyenlerin katledilmesine ilk yorum!
Kay
Kaynak Kaynak: AA

Beyaz Saray, Gazze'deki insani yardım bekleyen sivillerin İsrail tarafından vurulması olayını "ciddi bir olay" olarak nitelendirerek, olayın detaylarını inceleyeceklerini duyurdu. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü, olaya ilişkin yazılı bir açıklama yaparak, yaşanan trajedi karşısında duyulan üzüntüyü dile getirdi.

ACİL İNSANİ DURUMA DİKKAT ÇEKİLDİ

Açıklamada, "Masum hayatların kaybından dolayı yas tutuyoruz ve Gazze'de, ailelerini beslemeye çalışan masum Filistinlilerin karşı karşıya olduğu acil insani durumun farkındayız. Bu olay, Gazze'ye insani yardım akışının sağlanması ve genişletilmesi, hatta potansiyel bir geçici ateşkesin önemini bir kez daha gözler önüne seriyor" ifadelerine yer verildi.

FİLİSTİN SAĞLIK BAKANLIĞINDAN ACI BİLANÇO

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'nin güneyindeki Reşid Caddesi'nde yer alan Nablusi Kavşağı'nda insani yardım bekleyen sivillere yönelik düzenlediği saldırıda 104 kişinin hayatını kaybettiğini, 760 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

İSRAİL GÜVENLİK KAYNAKLARI VE ORDUSUNDAN AÇIKLAMALAR

İsrail güvenlik kaynakları, yardım tırlarının çevresini saran Filistinlilere İsrail askerlerinin ateş açarak karşılık verdiğini belirtirken, bu durumu Filistinlilerin "tehdit oluşturduğu" gerekçesiyle savundu. Olayın soruşturulduğu bilgisi paylaşılırken, İsrail ordusunun yazılı açıklamasında, yardım tırlarının etrafını saran Gazze sakinlerinin izdiham ve itiş kakış sırasında yaralandığı iddia edildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.