Rusya’dan Gazze açıklaması: Akan kanın durdurulması gerekiyor

Gazze Şeridi'nde akan kanın durdurulması gerektiğini belirten Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Gazze Şeridi benzeri görülmemiş şiddet dalgasıyla sarsıldı." ifadelerini kullandı.

Kay
Kaynak Kaynak: AA
YAYINLAMA
29 Şubat 2024 19:06
GÜNCELLEME
29 Şubat 2024 19:15
Rusya’dan Gazze açıklaması: Akan kanın durdurulması gerekiyor
Kay
Kaynak Kaynak: AA

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova'da Filistin temsilcileriyle gerçekleştirdiği toplantıda Gazze Şeridi'ndeki durumu ele aldı. Gazze'de son aylarda yaşananlar hakkında konuşan Lavrov, yaklaşık 30 bin insanın hayatını kaybettiğini, bunların çoğunun sivil kadın ve çocuklardan oluştuğunu ve yaralı sayısının 70 bini aştığını belirtti. Lavrov, "İnsani felaketin boyutu genişliyor" ifadelerini kullandı.

ABD'NİN ROLÜ ELEŞTİRİLDİ

Lavrov, Gazze Şeridi'ndeki şiddet dalgasının, ABD'nin Orta Doğu meselesinde arabuluculuk rolünü üstlenme çabaları ve bölgedeki durgunluk nedeniyle yaşandığını dile getirdi. ABD'nin, bölge ülkelerinin çıkarlarını göz ardı ettiğini ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) Gazze'de ateşkes sağlanmasıyla ilgili kararların alınmasını engellediğini ifade etti.

FİLİSTİN-İSRAİL DİYALOĞUNA DESTEK

Rusya'nın, Filistin ve İsrail arasında doğrudan diyalog kurulmasını desteklediğini belirten Lavrov, Filistin devletinin 1967 sınırları içinde, başkenti Doğu Kudüs olan bir devlet olarak kurulması gerektiğini vurguladı. Lavrov, uluslararası hukuka dayalı adil bir yaklaşımın, bölgede sürdürülebilir barışı sağlayabileceğini dile getirdi.

FİLİSTİNLİLER ARASINDA BİRLİĞİN ÖNEMİ

Filistinliler arasında birliğin sağlanmasının önemine işaret eden Lavrov, bu sürece kimsenin engel olmaması gerektiğini söyledi. Ayrıca, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a yeni kabine kurma çalışmalarında başarılar dileyerek, yeni kabinenin Filistin halkının çıkarlarını savunacağı ve görüş ayrılıklarını ortadan kaldıracağına dair umudunu paylaştı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.