BM: Haberler dehşet verici

Birleşmiş Milletler’den (BM) yapılan açıklamada, “Gazze'nin batısına yardım malzemelerinin nakledilmesi sırasında yüzlerce insanın öldürüldüğü ve yaralandığı yönündeki haberler dehşet verici.” denildi.

Kay
Kaynak Kaynak: AA
YAYINLAMA
29 Şubat 2024 19:33
GÜNCELLEME
29 Şubat 2024 19:40
BM: Haberler dehşet verici
Kay
Kaynak Kaynak: AA

Birleşmiş Milletler (BM), İsrail'in Gazze'nin batısına yönelik saldırısı sonucu yardım malzemelerinin nakli sırasında yüzlerce insanın öldürülmesi ve yaralanmasını "dehşet verici" olarak nitelendirdi. BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths, yaşanan trajedi karşısında duyduğu şoku ve üzüntüyü dile getirdi.

ACIMASIZ DÜŞMANLIKLARIN SÜRDÜĞÜ GAZZE

Griffiths'in açıklamasında, Gazze'de beş aya yakın süren acımasız düşmanlıkların ardından bile bölgenin insanları şok etme yeteneğine sahip olduğu vurgulandı. Gazze'deki durumun, hayatın korkunç bir hızla tükendiğine dair çarpıcı bir örnek teşkil ettiği belirtildi.

ÖLÜM SAYISI 30 BİNİ BULDU

BM Koordinatörü Griffiths, bu son saldırıyla birlikte, 7 Ekim'den bu yana Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısının 30 bine ulaştığını kaydetti. Bu acı verici istatistik, Gazze'de yaşanan insanlık dramının boyutlarını gözler önüne seriyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.