Biden: Muhtemelen ateşkes olmayacak

Önceki açıklamasında Gazze’de ateşkesin çok yakın olduğunu bildiren ABD Başkanı Joe Biden, bu kez aksi yönde bir açıklamada bulundu. Biden, Gazze'de bu pazartesi gününe kadar muhtemelen bir ateşkes sağlanmayacağını fakat yine de ümitli olduğunu bildirdi.

Kay
Kaynak Kaynak: AA
YAYINLAMA
29 Şubat 2024 19:53
GÜNCELLEME
29 Şubat 2024 20:08
Biden: Muhtemelen ateşkes olmayacak
Kay
Kaynak Kaynak: AA

ABD Başkanı Joe Biden, daha önceki açıklamalarının aksine, Gazze'de beklenen ateşkesin pazartesi gününe kadar gerçekleşmeyeceğini belirtti. Ancak Biden, durumdan umudunu kesmediğini ifade etti.

BEYAZ SARAY'DAN UMUTLU MESAJLAR

Texas seyahati öncesinde Beyaz Saray bahçesinde gazetecilerle bir araya gelen Biden, Gazze'deki durumla ilgili soruları yanıtladı. Bir gazetecinin, "Gazze'de bu pazartesi gününe kadar ateşkes sağlanması konusunda ümitli misiniz?" sorusuna Biden, "Umutlar bitmez. Bölge liderleriyle yaptığım telefon görüşmelerinden sonra, muhtemelen bu pazartesi ateşkes sağlanmayacak. Ancak hâlâ ümitliyim" yanıtını verdi.

NEW YORK ZİYARETİNDEKİ İYİMSER TAVIR

ABD Başkanı, hafta başında New York'ta gerçekleştirdiği ziyaret sırasında, Gazze'de bir ateşkesin ne zaman sağlanabileceğine dair sorulara, "Bu hafta sonuna kadar olmasını umuyorum. Ulusal güvenlik danışmanımızın bize söylediğine göre çok yakınız, ancak henüz sonuca ulaşamadık. Gelecek pazartesiye kadar Gazze'de bir ateşkesin sağlanmasını umuyorum" şeklinde optimist bir yanıt vermişti.

UMUT VE BEKLENTİ İÇİNDEKİ DİPLOMATİK ÇABALAR

Biden'ın açıklamaları, Gazze'deki ateşkes için devam eden diplomatik çabaların karmaşık doğasını ve belirsizlikleri yansıtıyor. ABD Başkanı'nın bölge liderleriyle yaptığı görüşmeler ve uluslararası toplumun çabaları, bölgede kalıcı bir barışın sağlanması için umut vaat ediyor. Ancak, Biden'ın da belirttiği gibi, süreç henüz tamamlanmamış durumda ve önümüzdeki günler kritik öneme sahip.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.