Ben-Gvir, yardım bekleyen Filistinlileri öldüren askerleri kutladı

İsrailli terörist aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Gazze'de insani yardım bekleyen sivilleri katleden askerlere "tam destek" verdi. Katliamcı askerleri “kahraman” ilan eden terörist Itamar Ben-Gvir, herkesin de o askerlere destek vermesi gerektiğini belirtti.

Kay
Kaynak Kaynak: AA
YAYINLAMA
29 Şubat 2024 21:44
GÜNCELLEME
29 Şubat 2024 21:45
Ben-Gvir, yardım bekleyen Filistinlileri öldüren askerleri kutladı
Kay
Kaynak Kaynak: AA

İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Gazze Şeridi'nde yaşanan trajik olaylar üzerine dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Terörist Ben-Gvir, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'nde insani yardım bekleyen Filistinlilere yönelik saldırıda bulunan İsrail askerlerini "kahraman" ilan etti. Bu saldırı sonucunda 112 Filistinlinin hayatını kaybettiği ve 700’den fazla kişinin yaralandığı belirtildi.

ASKERLERE TAM DESTEK MESAJI

Ulusal Güvenlik Bakanı, X sosyal medya platformu üzerinden yaptığı paylaşımla, Gazze'deki askerlerin, kendilerine zarar vermeye çalışan kişilere karşı sergiledikleri davranışın takdire şayan olduğunu belirtti. Ben-Gvir, askerlere tam destek verilmesi gerektiğini vurguladı.

İNSANİ YARDIMLARIN DURDURULMASI ÇAĞRISI

Terörist Ben-Gvir, ayrıca Gazze Şeridi'ne yönelik insani yardımların durdurulmasını talep etti. İsrail askerlerinin güvenliğini tehlikeye attığı ve Hamas'a avantaj sağladığı gerekçesiyle, yardım transferlerinin sonlandırılması gerektiğini savundu. İsrail esirlerinin Gazze'de zor şartlar altında tutulduğunu iddia eden Ben-Gvir, bu durumun insani yardımların gönderilmesini anlamsız kıldığını öne sürdü.

TRAJEDİNİN BOYUTLARI

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin güneyindeki bir noktada insani yardım bekleyen Filistinlilere yönelik saldırı düzenledi. Bu saldırıda 112 Filistinli yaşamını yitirdi, 760 kişi ise yaralandı. Gazze hükümeti tarafından yapılan açıklamada, saldırının kasıtlı ve planlı olduğu vurgulandı. İsrail ordusunun, bölge halkının yardım almak için orada bulunduğunu bildiği halde saldırıyı gerçekleştirdiği ifade edildi.

İNSANİ FELAKET UYARISI

Gazze Şeridi'nde yaşanan insani kriz, İsrail ordusunun 7 Ekim'den itibaren sivil yerleşim alanlarına, hastanelere, okullara ve yerinden edilmiş Filistinlilere yönelik saldırıları sürdürmesiyle derinleşti. Yaklaşık 2,3 milyon nüfuslu Gazze Şeridi'nde, insani yardımların engellenmesi büyük bir felakete yol açıyor. Bu durum, bölgedeki insani durumun daha da kötüleşmesine sebep oluyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.