Kolombiya, İsrail’den silah alımını durdurdu

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, İsrail'den tüm silah alımlarını askıya aldıklarını duyurdu. Petro, "Yiyecek isteyen 100'den fazla Filistinli, Netanyahu tarafından öldürüldü" dedi.

Kay
Kaynak Kaynak: AA
YAYINLAMA
29 Şubat 2024 21:55
GÜNCELLEME
29 Şubat 2024 22:14
Kolombiya, İsrail’den silah alımını durdurdu
Kay
Kaynak Kaynak: AA

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, İsrail'in Gazze Şeridi'nde insani yardım talebinde bulunan Filistinlilere yönelik gerçekleştirdiği saldırıya sert bir tepki gösterdi. Petro, bu saldırının ardından İsrail'den yapılan tüm silah alımlarının derhal askıya alındığını duyurdu.

NETANYAHU'YA SOYKIRIM SUÇLAMASI

Cumhurbaşkanı Petro, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, "Yiyecek talep eden 100'den fazla Filistinli, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun emriyle öldürüldü. Bu eylemler soykırım olarak adlandırılabilir ve Holocaust trajedisini anımsatmaktadır. Dünya güçlerinin bu gerçeği kabul etmek istemese de, Netanyahu'nun durdurulması şarttır" ifadelerini kullandı.

GAZZE'DE AĞIR SALDIRILAR VE İNSANİ KRİZ

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin güney kısmında yer alan ve şeridi kuzeyden güneye bağlayan Reşid Caddesi üzerindeki Nablusi Kavşağı'nda, insani yardım bekleyen Filistinlilere ağır saldırılar düzenledi. Bu saldırılar sonucu 112 Filistinli yaşamını yitirirken, 760 kişi de yaralandı.

GAZZE HÜKÜMETİNDEN KASITLI SALDIRI VURGUSU

Gazze'de bulunan hükümet yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in bu saldırılarının kasıtlı ve önceden planlanmış olduğu belirtildi. Açıklamada, "İsrail ordusu, bölgeye insani yardım almak için gelen bu insanların niyetini biliyordu; ancak onları acımasızca katletti," ifadelerine yer verildi.

İSRAİLLİ BAKAN'DAN KATLİAMCI ASKERLERE "KAHRAMAN" ÖVGÜSÜ

İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, "Gazze'de görev yapan ve kendilerine zarar vermeye çalışan Gazzeli güruha karşı mükemmel bir davranış sergileyen kahraman askerlerimize tam destek verilmelidir." ifadesini kullanmıştı.

GAZZE'DE DERİNLEŞEN İNSANİ FELAKET

7 Ekim'den bu yana İsrail ordusunun sivil yerleşim alanlarına, hastanelere, okullara ve yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı yerlere yönelik saldırıları devam ederken, insani yardımların bölgeye girişinin engellenmesi Gazze Şeridi'nde yaşanan insani krizi daha da ağırlaştırdı. Yaklaşık 2,3 milyon nüfuslu Gazze Şeridi, bu durumdan dolayı büyük bir insani felaketle karşı karşıya kalmış durumda.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.