Mert Fırat kimdir?

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, katıldığı yayında Hatay için ünlü oyuncu Mert Fırat ile konuştuğunu söyledi. Bu açıklamayla gündeme gelen tiyatro, sinema, dizi oyuncusu, senarist ve yönetmen olan Mert Fırat kimdir?

BY
Barış Yılmaz Muhabir
YAYINLAMA
01 Mart 2024 13:10
GÜNCELLEME
01 Mart 2024 13:31
Mert Fırat kimdir?
BY
Barış Yılmaz Muhabir

Şahabettin Mert Fırat, 10 Ocak 1981'de Ankara'da dünyaya geldi. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü mezunudur.

Fırat, tiyatro kariyerinin yanı sıra çeşitli sinema filmleri ve televizyon dizilerinde de başarılı performanslarıyla dikkat çekmiştir. İlk kez 2000 yılında TRT 1'de yayınlanan "Bizim Evin Halleri" dizisiyle televizyon dünyasına adım atan Fırat, asıl çıkışını "Binbir Gece" dizisiyle yakalamıştır.

Bu dizinin ardından çeşitli projelerde yer alarak tiyatro kariyerine daha fazla ağırlık vermiştir. Son sinema performansını 2021 yapımı "Karanlık Şehir Hikayeleri: Kilit" filminde sergilemiştir.

Fırat, kökenlerini şu şekilde açıklamıştır: "Benim soyumun içinde Arap var, baba tarafı Suriye’den gelme, ötekiler Kafkasya’dan, bir dedem var Kayserili."

Ayrıca, İstanbul'da Moda Sahnesi'nin ve DasDas'ın, Bursa'da ise Sanat Mahal'in kurucuları arasında yer almaktadır. Sosyal sorumluluk projelerine aktif bir katılımcı olan ve UNDP İyi Niyet Elçisi unvanını taşıyan Fırat, "İhtiyaç Haritası (Needs Map)" adlı çevrim içi yardımlaşma platformunu hayata geçirerek toplumsal fayda sağlamıştır.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa